Lasagne när man äter lchf, går det? Javisst går det. Hur bra som helst och supergott för den delen.
Det här är ett recept som är enkel att göra och smakar riktigt bra. Man får dock göra plattorna själv vilket gör att det tar lite tid totalt sett, men det är värt det, speciellt om du passar på att göra en stor laddning på en och samma gång.
Recept och bild: Peggy Dausch
Stek färsen i smör. Hacka lök och vitlök och lägg i grytan. Häll över tomatkrossen. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
Om du vill kan du krydda upp såsen med lite basilika, oregano och lite lite muskot, det är en grym smakhöjare i pastarätter.
Börja med ett lager plattor i botten. På med lite köttfärsröra, sedan ostsås. Sen kör du ett nytt varm med platta, köttfärs och ostsås.
Avsluta med en platta och sedan ost ovanpå det.
Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 15-20 minuter. Håll koll så det inte bränns vid.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Stek färsen i smör. Hacka lök och vitlök och lägg i grytan. Häll över tomatkrossen. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
Om du vill kan du krydda upp såsen med lite basilika, oregano och lite lite muskot, det är en grym smakhöjare i pastarätter.
Börja med ett lager plattor i botten. På med lite köttfärsröra, sedan ostsås. Sen kör du ett nytt varm med platta, köttfärs och ostsås.
Avsluta med en platta och sedan ost ovanpå det.
Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 15-20 minuter. Håll koll så det inte bränns vid.
Yvonne says:
Detta ska jag testa, har testat med zucchini plattor och med bönlasagna, funkar inte så bra.
Annette Stenfeldt says:
Har testat ett par gånger. Funkar bättre än zuccini, som blir saggigt, men plattorna blir ganska äggiga, lite som omelett. Enda nackdelen annars bra variant.
Anna says:
Stoooort tack för detta recept!
Ikväll skulle vi grillat lammkött men när vi öppnade förpackningen visade det sig att köttet var dåligt. Vad hade vi då i kylen och vad kunde vi göra av det…? Vi hade blandfärs och en hel del till. Letade bland mina sparade recept och hittade ditt recept på lasagne.
Och VAD GOTT DET BLEV! Även våra lchf-skeptiska tonåringar åt med mycket god aptit! Gjorde tredubbel sats och tror att de överblivna ”plattorna” kan användas med gott resultat till mycket annat.
Tack!