LCHF-lasagne

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 6 röster - Betygsätt

Lasagne när man äter lchf, går det? Javisst går det. Hur bra som helst och supergott för den delen. Det här är ett recept som…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
LCHF-lasagne
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse25 minTillagning1 timTotalt1 tim 25 min

Beskrivning - Information

Lasagne när man äter lchf, går det? Javisst går det. Hur bra som helst och supergott för den delen.
Det här är ett recept som är enkel att göra och smakar riktigt bra. Man får dock göra plattorna själv vilket gör att det tar lite tid totalt sett, men det är värt det, speciellt om du passar på att göra en stor laddning på en och samma gång.

Recept och bild: Peggy Dausch

Kategori,

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Lasagneplattor
 4 Ägg
 125 g Färskost
 0,50 dl Fiberhusk
Köttfärsröran
 500 g Köttfärs
 400 g Finkrossade tomater
 1 Gul lök
 4 Vitlöksklyftor
 2 msk Oxfond (koncentrerad)
 Salt och peppar
 Smör till stekning
 Riven ost att toppa med
Ostsås
 2 deciliter Smetana
 1 dl Grädde
 100 g Gräddost
 Salt och peppar

Gör så här:

Lasagneplattorna
1

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 10-15 minuter.
Skär i lagom stora plattor (måtta gärna ut på en lämplig form).
Ställ åt sidan så länge.

LCHF-lasagne

Köttfärsröran
2

Stek färsen i smör. Hacka lök och vitlök och lägg i grytan. Häll över tomatkrossen. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
Om du vill kan du krydda upp såsen med lite basilika, oregano och lite lite muskot, det är en grym smakhöjare i pastarätter.

Ostsåsen
3

Koka upp smetana och grädde. Dra åt sidan och lägg i osten och rör om så den får smälta ner i såsen. Salta och peppra efter smak.

Montering
4

Börja med ett lager plattor i botten. På med lite köttfärsröra, sedan ostsås. Sen kör du ett nytt varm med platta, köttfärs och ostsås.
Avsluta med en platta och sedan ost ovanpå det.
Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 15-20 minuter. Håll koll så det inte bränns vid.

LCHF-lasagne

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Lasagneplattor
 4 Ägg
 125 g Färskost
 0,50 dl Fiberhusk
Köttfärsröran
 500 g Köttfärs
 400 g Finkrossade tomater
 1 Gul lök
 4 Vitlöksklyftor
 2 msk Oxfond (koncentrerad)
 Salt och peppar
 Smör till stekning
 Riven ost att toppa med
Ostsås
 2 deciliter Smetana
 1 dl Grädde
 100 g Gräddost
 Salt och peppar

Instruktioner

Lasagneplattorna
1

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 10-15 minuter.
Skär i lagom stora plattor (måtta gärna ut på en lämplig form).
Ställ åt sidan så länge.

LCHF-lasagne

Köttfärsröran
2

Stek färsen i smör. Hacka lök och vitlök och lägg i grytan. Häll över tomatkrossen. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
Om du vill kan du krydda upp såsen med lite basilika, oregano och lite lite muskot, det är en grym smakhöjare i pastarätter.

Ostsåsen
3

Koka upp smetana och grädde. Dra åt sidan och lägg i osten och rör om så den får smälta ner i såsen. Salta och peppra efter smak.

Montering
4

Börja med ett lager plattor i botten. På med lite köttfärsröra, sedan ostsås. Sen kör du ett nytt varm med platta, köttfärs och ostsås.
Avsluta med en platta och sedan ost ovanpå det.
Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 15-20 minuter. Håll koll så det inte bränns vid.

LCHF-lasagne

LCHF-lasagne

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Annette Stenfeldt says:

    Har testat ett par gånger. Funkar bättre än zuccini, som blir saggigt, men plattorna blir ganska äggiga, lite som omelett. Enda nackdelen annars bra variant.

  • Stoooort tack för detta recept!
    Ikväll skulle vi grillat lammkött men när vi öppnade förpackningen visade det sig att köttet var dåligt. Vad hade vi då i kylen och vad kunde vi göra av det…? Vi hade blandfärs och en hel del till. Letade bland mina sparade recept och hittade ditt recept på lasagne.
    Och VAD GOTT DET BLEV! Även våra lchf-skeptiska tonåringar åt med mycket god aptit! Gjorde tredubbel sats och tror att de överblivna ”plattorna” kan användas med gott resultat till mycket annat.
    Tack!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida