Beskrivning - Information
Ett recept på magiskt vitlöksbröd från Lchf med Ellen.
Grundreceptet är ett recept på mina ostfrallor.
Fler recept hittar ni på Instagram: Lchfmedellen
Ingredienser
Gör så här:
Vispa äggen hårt med elvisp.
Blanda i resten av ingredienserna. Låt svälla några minuter.
Gör runda bollar (eller den formen du vill ha) och lägg på bakplåtspapper och toppa med lite extra riven ost. Ev skalade sesamfrön.
Ca 5-6st blir lagom.
In i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter.
Gör man 6 st så blir det ca 1,3 kolhydrater per ostfralla. (Förvaras i kylen)
När frallorna är färdiggräddade, dela dom på mitten och bred på smöret som är blandat med vitlök, persilja och flingsalt.
Sätt in i ugnen tills dom fått färg och blivit lite krispiga.
Perfekt tillbehör som passar till de flesta maträtter.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Vispa äggen hårt med elvisp.
Blanda i resten av ingredienserna. Låt svälla några minuter.
Gör runda bollar (eller den formen du vill ha) och lägg på bakplåtspapper och toppa med lite extra riven ost. Ev skalade sesamfrön.
Ca 5-6st blir lagom.
In i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter.
Gör man 6 st så blir det ca 1,3 kolhydrater per ostfralla. (Förvaras i kylen)
När frallorna är färdiggräddade, dela dom på mitten och bred på smöret som är blandat med vitlök, persilja och flingsalt.
Sätt in i ugnen tills dom fått färg och blivit lite krispiga.
Perfekt tillbehör som passar till de flesta maträtter.
Kersti says:
Jag kan inte äta nåt enda LCHF-Bröd, då jag tycker dom har en så smulig och äggig konsistens! Men det HÄR, är ju jättegott!
Detta kommer jag att göra flera gånger!
LCHF-arkivet says:
Vad otroligt skoj att höra!
Marie Linder says:
Jag bjöd på dessa på kräftpesten och de blev väldigt omtyckta. 👍
Idag bakade jag dem igen men den här gången gjorde jag 6 långsmala bröd istället att ha till grillkorvarna och de blev minst lika uppskattade som korvbröd. 🌭
LCHF-arkivet says:
Men så skoj att höra!