Lchf med Ellens magiska vitlöksbröd

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 71 röster - Betygsätt

Vitlöksbröd när man äter LCHF – är det verkligen möjligt? Ja, absolut! Här kommer ett recept på ett underbart gott bröd som kommer att få…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Lchf med Ellens magiska vitlöksbröd

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

cooked user 8808SkapareEllen PetterssonFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Vitlöksbröd när man äter LCHF – är det verkligen möjligt? Ja, absolut! Här kommer ett recept på ett underbart gott bröd som kommer att få det att vattnas i munnen på dig. När vitlöksdoften sprider sig i köket och dessa brödskivor ställs fram på bordet, då finns det ingen som kommer betvivla det faktum att LCHF erbjuder riktigt god mat.

Innehållsförteckning

  1. Hur serverar jag bröden?
  2. Brödens goda smaksättning
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

ANNONS


Hur serverar jag bröden?

Om du tar en kik på receptets bild, då ser du direkt hur de goda bröden kommer att se ut. De skiljer sig inte så mycket från vanliga klassiska vitlöksbröd med mjöl i, men skillnaden är att de här är snälla mot din mage. Dessutom passar de perfekt på en LCHF-kost.

Du kan servera bröden på en mängd olika sätt. Det vanligaste är dock som tillbehör till grillad mat eller varför inte på en plockbuffé. Du kan även ställa fram några varma vitlöksbröd till kvällens ost- och charkbricka. Då kommer familjen absolut att bli nöjd.

Bröden ska gärna serveras direkt ifrån ugnen. De är nämligen som allra godast när de är nygräddade och krispiga.

ANNONS


Vitlöksbrödens goda smaksättning

Det är receptet på mina ostfrallor som används som grund. Dessa kan du förvara i kylen i några dagar, vilket gör det enkelt att förbereda brödet i god tid. De följer LCHF:s riktlinjer och har få kolhydrater. Frallorna är bland annat baserade på fet ost och mandelmjöl.

När det gäller smaksättningen av vitlöksbrödet så rör du ihop ett klassiskt vitlökssmör och brer på brödet innan det skjuts in i ugnen. Smöret är simpelt och ska bara innehålla smör, pressad vitlök, persilja och flingsalt. Mer än så behövs helt enkelt inte för att skapa ett smarrigt vitlöksdoftande bröd. Det bästa av allt är nästan den doft som sprider sig i köket när du öppnar ugnsluckan och tar ut de krispiga bröden.

Näringsvärde

Vill du veta vilket näringsvärde de goda vitlöksbröden á la LCHF har? Ta då en titt på Kostbevakningens uträkning. Det är en riktigt smidig funktioner för dig som vill räkna på vad du får i dig.

Tabell med näringsvärden för detta vitlöksbröd.

Generellt kan man säga att bröden har en bra näringsprofil. Det finns nämligen gott om fett från all ost i degen. Dessutom brer du ju på gott om smör på bröden. Visst, de innehåller även lite kolhydrater, men du behöver ju inte servera detta smaskiga bröd varje dag om du vill hålla din diet strikt.

Det här receptet har jag inte knåpat ihop själv, utan det är ett magiskt vitlöksbröd från LCHF med Ellen. Grundreceptet är ett recept på hennes ostfrallor. Du hittar ännu fler goda recept på Ellens Instagram: Lchfmedellen.

Kategori
ANNONS

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Ostfrallor
 2 st Ägg
 1 msk Fiberhusk
 2 deciliter Riven ost
 0,50 tsk Salt
 1,50 tsk Bakpulver
 2 nypa Sesamfrön
Vitlökssmör
 Pressad vitlök
ANNONS

 

Gör så här:

Ostfrallor
1

Vispa äggen hårt med elvisp.

2

Blanda i resten av ingredienserna. Låt svälla några minuter.

3

Gör runda bollar (eller den formen du vill ha) och lägg på bakplåtspapper och toppa med lite extra riven ost. Ev skalade sesamfrön.
Ca 5-6st blir lagom.

4

In i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter.
Gör man 6 st så blir det ca 1,3 kolhydrater per ostfralla. (Förvaras i kylen)

Vitlöksbröd
5

När frallorna är färdiggräddade, dela dom på mitten och bred på smöret som är blandat med vitlök, persilja och flingsalt.

6

Sätt in i ugnen tills dom fått färg och blivit lite krispiga.
Perfekt tillbehör som passar till de flesta maträtter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 71

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Ostfrallor
 2 st Ägg
 1 msk Fiberhusk
 2 deciliter Riven ost
 0,50 tsk Salt
 1,50 tsk Bakpulver
 2 nypa Sesamfrön
Vitlökssmör
 Pressad vitlök

Instruktioner

Ostfrallor
1

Vispa äggen hårt med elvisp.

2

Blanda i resten av ingredienserna. Låt svälla några minuter.

3

Gör runda bollar (eller den formen du vill ha) och lägg på bakplåtspapper och toppa med lite extra riven ost. Ev skalade sesamfrön.
Ca 5-6st blir lagom.

4

In i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter.
Gör man 6 st så blir det ca 1,3 kolhydrater per ostfralla. (Förvaras i kylen)

Vitlöksbröd
5

När frallorna är färdiggräddade, dela dom på mitten och bred på smöret som är blandat med vitlök, persilja och flingsalt.

6

Sätt in i ugnen tills dom fått färg och blivit lite krispiga.
Perfekt tillbehör som passar till de flesta maträtter.

Lchf med Ellens magiska vitlöksbröd
Profilbild för Ellen Pettersson

Recept av: Ellen Pettersson

Visa alla recept från Ellen Pettersson Hemsida
ANNONS

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida