LCHF-nötbar

star iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Många som tränar vill gärna ha en bar för att tanka lite energi men de flesta av sorterna som finns att köa innehåller antingen massor…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
LCHF-nötbar - Ett riktigt bra alternativ för dig som tränar och äter lchf eller keto. Fullpackad med nötter och frön samt nyttig kokosolja.
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Många som tränar vill gärna ha en bar för att tanka lite energi men de flesta av sorterna som finns att köa innehåller antingen massor av kolhydrater, socker eller onödigt mycket tillsatser.
Men, det funkar ju kanon att göra egna nötbars istället. Det blir en del kolhydrater, då nötter och fröer innehåller en hel del totalt.

Recept och bild: Pigga Peggy

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
Botten
 2 deciliter Hackade valnötter
 0,50 dl Hackad mandel
 0,50 dl Solrosfrön
 0,50 dl Sesamfrön
 0,50 dl Linfrön
 0,50 dl Mandelmjöl
 2 Äggvitor
 1 tsk Sötning
Chokladglasyr
 0,30 dl Kokosolja
 0,30 dl Kakao

 

Gör så här:

Botten
1

Blanda ihop alla de torra ingredienserna.

2

Häll i äggvitorna. Blanda till en jämn deg.

3

Häll upp degen i en form (ca 20x20 cm) du klätt med bakplåtspapper. Platta ut.

Glasyren
4

Blanda ihop smält kokosolja och kakao + ev. sötning.

5

Häll glasyren över botten och bred ut den.

6

Ställ in i kylen några timmar så allt från sätta sig.

7

Ta ut och skär upp i bitar.
Paketera varje bit i lite platsfolie eller liknande så att de är lätta att ta med sig.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 1 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Botten
 2 deciliter Hackade valnötter
 0,50 dl Hackad mandel
 0,50 dl Solrosfrön
 0,50 dl Sesamfrön
 0,50 dl Linfrön
 0,50 dl Mandelmjöl
 2 Äggvitor
 1 tsk Sötning
Chokladglasyr
 0,30 dl Kokosolja
 0,30 dl Kakao

Instruktioner

Botten
1

Blanda ihop alla de torra ingredienserna.

2

Häll i äggvitorna. Blanda till en jämn deg.

3

Häll upp degen i en form (ca 20x20 cm) du klätt med bakplåtspapper. Platta ut.

Glasyren
4

Blanda ihop smält kokosolja och kakao + ev. sötning.

5

Häll glasyren över botten och bred ut den.

6

Ställ in i kylen några timmar så allt från sätta sig.

7

Ta ut och skär upp i bitar.
Paketera varje bit i lite platsfolie eller liknande så att de är lätta att ta med sig.

LCHF-nötbar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida