Många som tränar vill gärna ha en bar för att tanka lite energi men de flesta av sorterna som finns att köa innehåller antingen massor av kolhydrater, socker eller onödigt mycket tillsatser.
Men, det funkar ju kanon att göra egna nötbars istället. Det blir en del kolhydrater, då nötter och fröer innehåller en hel del totalt.
Recept och bild: Pigga Peggy
Blanda ihop alla de torra ingredienserna.
Häll i äggvitorna. Blanda till en jämn deg.
Häll upp degen i en form (ca 20x20 cm) du klätt med bakplåtspapper. Platta ut.
Häll glasyren över botten och bred ut den.
Ställ in i kylen några timmar så allt från sätta sig.
Ta ut och skär upp i bitar.
Paketera varje bit i lite platsfolie eller liknande så att de är lätta att ta med sig.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop alla de torra ingredienserna.
Häll i äggvitorna. Blanda till en jämn deg.
Häll upp degen i en form (ca 20x20 cm) du klätt med bakplåtspapper. Platta ut.
Häll glasyren över botten och bred ut den.
Ställ in i kylen några timmar så allt från sätta sig.
Ta ut och skär upp i bitar.
Paketera varje bit i lite platsfolie eller liknande så att de är lätta att ta med sig.