LCHF-pannkaka

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 47 röster - Betygsätt

Pannkakor är nog en sådan sak som väldigt många som börjar äta lchf eller keto saknar rätt snabbt. En vanlig pannkaka är gjord på spannmål,…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
LCHF-pannkaka
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

Pannkakor är nog en sådan sak som väldigt många som börjar äta lchf eller keto saknar rätt snabbt.
En vanlig pannkaka är gjord på spannmål, oftast vetemjöl vilket inte alls funkar för de som äter lchf eller keto. Dela beror det på gluten, men även den stärkelse och mängden kolhydrater som finns i vanliga pannkakor.

Det här LCHF-receptet på pannkakor är riktigt goda och påminner en hel del om vanliga pannkakor.

Tillbehör till pannkaka

Jag vet inte vad ni tycker om till en god pannkaka, men jag vill gärna ha färska bär, vispad grädde och sen lite kanel. Om jag inte har färska bär, så kan jag tänka mig att ta en lågkalorisylt, men färska bär är ju ändå bäst.
En annan sak som jag kan tycka är gott, det är om man gör en rulle av pannkakan och att man då har fyllt den med lchf-glass, bär och vispad grädde.

Om du har några goda tillbehör, berätta gärna i en kommentar.

Att tänka på

En sådan här sats ger ungefär 6-8 pannkakor som är riktigt mättande.

Smeten kommer till en början vara rätt så lös, men allt eftersom den får stå och svälla så kommer den att bli tjockare. Det är helt normalt.
När man sedan häller smeten i pannan och den blir varm så kommer den att kunna fördelas i stekpannan på ett lätt sätt.

Tänk på att använda mycket smör när du steker dina pannkakor, och använd en riktigt bra stekpanna, gärna någon typ av nonstick eller riktigt behandlat gjutjärnspanna eller kolstålpanna.

Smeten i sig innehåller rätt mycket fett, så om det fastnar i stekpannan, då är det troligtvis din stekpanna som det är fel på.
Det finns många olika LCHF-recept på pannkakor och det är lite som med allt annat, man måste hitta sin egen favorit.

Om du ska göra dubbel sats kan du minska ner något på fiberhusken.

Andra goda lchf-recept på pannkakor

Lollos tjockpannkaka
Enklaste pannkakorna
Ninas saffranspannkaka

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 Ägg
 2 krm Salt
 30 g Smör

Gör så här:

1

Smält smöret och blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke. Låt smeten stå och svälla i cirka fem minuter.

2

Stek några minuter på båda sidorna och servera direkt.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 47

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 Ägg
 2 krm Salt
 30 g Smör

Instruktioner

1

Smält smöret och blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke. Låt smeten stå och svälla i cirka fem minuter.

2

Stek några minuter på båda sidorna och servera direkt.

LCHF-pannkaka

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Mums! Ibland byter jag ut grädden mot vatten. Fortfarande goda pannkakor men inte lika mycket mejerier (tar grädden till pannkakorna istället ☺️)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida