LCHF-pizzabotten

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det finns en hel del olika LCHF-recept på pizzabotten, men nu har jag hittat den bästa hittills som jag har smakat och det är tack…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
LCHF-pizzabotten
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det finns en hel del olika LCHF-receptpizzabotten, men nu har jag hittat den bästa hittills som jag har smakat och det är tack vare helt fantastiska Åse på 56kilo.

Det som är så härligt med denna pizzabotten är att den är snabb att göra, smakar inte ost och blir lite mer brödaktig än andra bottnar som jag har testat.

Nu är detta bara ett recept på själva pizzabotten, men för att du ska få en god LCHF-pizza måste du hitta på någon fyllning att ha på.  I botten måste du ha en tomatsås och sedan riven ost. Efter det är det helt fritt fram att välja topping.

I receptet står det västerbottenost, men det fungerar lika bra med någon annan lagrad smakrik ost, t ex prästost eller cheddar.

Ska du göra pizzakvällen helt perfekt så fixar du en god pizzasallad dessutom.

Kategori,

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Riv osten.

3

Blanda alla ingredienser förutom den rivna osten och vispa ihop med elvisp.

4

Blanda ner osten sist av allt.

5

Låt smeten stå och svälla minst fem minuter.

6

Platta ut smeten/degen på en bakplåtsklädd plåt och försök att få det så jämnt som möjligt. Det ska räcka till en normalstor plåt.

7

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.

8

Ta ut pizzabotten och låt den svalna lite innan du har på din fyllning.

9

Grädda sedan pizzan på 200 grader tills det att osten har smält.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Riv osten.

3

Blanda alla ingredienser förutom den rivna osten och vispa ihop med elvisp.

4

Blanda ner osten sist av allt.

5

Låt smeten stå och svälla minst fem minuter.

6

Platta ut smeten/degen på en bakplåtsklädd plåt och försök att få det så jämnt som möjligt. Det ska räcka till en normalstor plåt.

7

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.

8

Ta ut pizzabotten och låt den svalna lite innan du har på din fyllning.

9

Grädda sedan pizzan på 200 grader tills det att osten har smält.

LCHF-pizzabotten
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida