LCHF-pizzabotten
Det finns en hel del olika LCHF-recept på pizzabotten, men nu har jag hittat den bästa hittills som jag har smakat och det är tack vare helt fantastiska Åse på 56kilo.
Det som är så härligt med denna pizzabotten är att den är snabb att göra, smakar inte ost och blir lite mer brödaktig än andra bottnar som jag har testat.
Nu är detta bara ett recept på själva pizzabotten, men för att du ska få en god LCHF-pizza måste du hitta på någon fyllning att ha på. I botten måste du ha en tomatsås och sedan riven ost. Efter det är det helt fritt fram att välja topping.
I receptet står det västerbottenost, men det fungerar lika bra med någon annan lagrad smakrik ost, t ex prästost eller cheddar.
Ska du göra pizzakvällen helt perfekt så fixar du en god pizzasallad dessutom.
Ingredienser
- 100 g västerbottenost
- 4 st ägg
- 0,75 dl Grädde
- 1 msk fiberhusk
- 0,5 dl mandelmjöl
- 0,25 dl kokosmjöl
- 1 krm salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv osten.
- Blanda alla ingredienser förutom den rivna osten och vispa ihop med elvisp.
- Blanda ner osten sist av allt.
- Låt smeten stå och svälla minst fem minuter.
- Platta ut smeten/degen på en bakplåtsklädd plåt och försök att få det så jämnt som möjligt. Det ska räcka till en normalstor plåt.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.
- Ta ut pizzabotten och låt den svalna lite innan du har på din fyllning.
- Grädda sedan pizzan på 200 grader tills det att osten har smält.