Lchf Semmelwrap
0
Är ni redo för Fettisdag den 1 mars.
Så här enkelt fixar du en semmelwrap fylld med egengjord mandelmassa och grädde.
Här hittar du receptet på spritsbar/mjuk mandelmassa.
Spritsbar mandelmassa
Detta recept ger ett wrapbröd.
1>g kolhydrater (per bröd)
Brödet går bra att förvara i kylen om du vill förbereda några semmelwraps innan förtäring.
Brödet går även bra att frysa in för att sedan ta fram inför användning.
Tinar relativt fort i rumstemp.
Besök gärna mitt instagramkonto för fler härliga tips och recept.
@lchf_morsan
Total tid: 20 minuter
Portioner: 1
Ingredienser
Ingredienser Wrapbröd
- 1 st Ägg (M/L)
- 1,5 msk Mandelmjöl
- ¼ dl Grädde
- 1 tsk Pofiber
- 1 tsk Psyllium Premium / Fiberhusk
- 0,5 msk Olivolja
- 2 tsk Sötning
- 1 floz Kardemumma (valfritt)
Fyllning till en semmelwrap
- Egengjord Spritsbar/mjuk Mandelmassa
- 1,5 dl Grädde
- 0,5 floz Ekologisk Bourbon Vaniljpulver
Instruktioner
Gör så här
- Börja med att ta fram alla ingredienser till wrapbrödet.
- Vispa upp ägget i en bunke med elvisp.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och fortsätt vispa med elvispen tills du får en tjockare konsistens.
- Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut den i en cirkel rätt så tunt. (ca 18cm i diameter)
- Lägg sedan ett bakplåtspapper över.
- Stoppa in i mitten av ugnen på 150grader i 10 minuter.
- När den är klar så tar du bort bakplåtspapperet direkt från din wrap och lägger den för att svalna.
- När wrapen har svalnat så spritsar du/smetar du på mandelmassan på wrapbrödet liknande som på bilden. (här väljer du själv hur mycket mandelmassa du vill ha på din semmelwrap)
- Vispa upp grädden och blanda i vaniljpulvret.
- Spritsa ut grädde ovanpå mandelmassan.
- Vik sedan kanterna av wrapbrödet över grädden och din semmelwrap är klar!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!