Är ni redo för Fettisdag den 1 mars.
Så här enkelt fixar du en semmelwrap fylld med egengjord mandelmassa och grädde.
Här hittar du receptet på spritsbar/mjuk mandelmassa.
Spritsbar mandelmassa
Detta recept ger ett wrapbröd.
1>g kolhydrater (per bröd)
Brödet går bra att förvara i kylen om du vill förbereda några semmelwraps innan förtäring.
Brödet går även bra att frysa in för att sedan ta fram inför användning.
Tinar relativt fort i rumstemp.
Besök gärna mitt instagramkonto för fler härliga tips och recept.
@lchf_morsan
Börja med att ta fram alla ingredienser till wrapbrödet.
Vispa upp ägget i en bunke med elvisp.
Tillsätt de övriga ingredienserna och fortsätt vispa med elvispen tills du får en tjockare konsistens.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut den i en cirkel rätt så tunt. (ca 18cm i diameter)
Lägg sedan ett bakplåtspapper över.
Stoppa in i mitten av ugnen på 150grader i 10 minuter.
När den är klar så tar du bort bakplåtspapperet direkt från din wrap och lägger den för att svalna.
När wrapen har svalnat så spritsar du/smetar du på mandelmassan på wrapbrödet liknande som på bilden.
(här väljer du själv hur mycket mandelmassa du vill ha på din semmelwrap)
Vispa upp grädden och blanda i vaniljpulvret.
Spritsa ut grädde ovanpå mandelmassan.
Vik sedan kanterna av wrapbrödet över grädden och din semmelwrap är klar!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att ta fram alla ingredienser till wrapbrödet.
Vispa upp ägget i en bunke med elvisp.
Tillsätt de övriga ingredienserna och fortsätt vispa med elvispen tills du får en tjockare konsistens.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut den i en cirkel rätt så tunt. (ca 18cm i diameter)
Lägg sedan ett bakplåtspapper över.
Stoppa in i mitten av ugnen på 150grader i 10 minuter.
När den är klar så tar du bort bakplåtspapperet direkt från din wrap och lägger den för att svalna.
När wrapen har svalnat så spritsar du/smetar du på mandelmassan på wrapbrödet liknande som på bilden.
(här väljer du själv hur mycket mandelmassa du vill ha på din semmelwrap)
Vispa upp grädden och blanda i vaniljpulvret.
Spritsa ut grädde ovanpå mandelmassan.
Vik sedan kanterna av wrapbrödet över grädden och din semmelwrap är klar!
Millan says:
Så fantastiskt gott och superbra alternativ till semlor😋. Smakar verkligen lika👍