Lchf Smörgåstårta

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

En god och mättande smörgåstårta gjord på ett lättbakat yoghurtbröd och 2 olika fyllningar. Om du vill så kan du även göra ett tredje lager…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Lchf Smörgåstårta
ANNONS
cooked_user_8054Skapare@mittsockerfrialivFörberedelse50 minTillagning3 timTotalt3 tim 50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En god och mättande smörgåstårta gjord på ett lättbakat yoghurtbröd och 2 olika fyllningar.
Om du vill så kan du även göra ett tredje lager med fyllning, det är helt upp till dig.
Följ mig gärna på @mittsockerfrialiv

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
Brödet
 6 st Ägg
 5 deciliter Rysk yoghurt
 1 dl Grädde
 5 deciliter Mandelmjöl
 4 msk Sesamfrön
 8 msk Kokosmjöl
 2 msk Fiberhusk
 2 msk Bakpulver
 2 tsk Salt
Fyllning 1 (Kyckling- och baconfyllning)
 150 g Grillad kyckling
 70 g Bacon
 100 g Cream cheese
 Citronpeppar
Fyllning 2 (Räkröra)
 200 g Skagenröra Köper du egen, kolla så innehållet är ok
 0,50 dl Majonnäs
 2 st Kokta ägg
Garnering och topping
 10 skivor Rökt skinka
 6 st Cocktailtomater
 12 skivor Portsalut Eller annan hårdost
 6 skivor Gurka
 1 st Crisp sallad i kruka
 0,50 dl Majonnäs
 100 g Cream cheese

 

Gör så här:

Bröd
1

Baka brödet i 2 satser. Det går bara att dela det på 2 och du behöver 3 lager.
Det lager som blir över går bra att frysa.

2

Vispa 3 ägg, 2,5 dl yoghurt och 0,5 grädde.

3

Blanda ihop 2,5 dl mandelmjöl, 2msk sesamfrön, 4 msk kokosmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 msk bakpulver och 1 tsk salt. Rör till en jämn smet.

4

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form 15x20 cm.
Grädda i 180 grader i ca 20 min. Låt svalna på galler utan bakplåtspapper.
Dela brödet på hälften.

Glöm inte bort att du ska göra två sådana här bröd.

Fyllning 1 (Kyckling- och baconfyllning)
5

Blanda ihop samtliga ingredienser. Kycklingen kan du skära ner i mindre bitar enligt smak.

Fyllning 2
6

Blanda 200 g skagenröra med 0,5 dl majonnäs, 2 kokta hackade ägg och 100 g skalade räkor.

Montering
7

Skär kanterna jämna på 3 lager bröd.

8

Lägg ett lager bröd på ett serveringsfat och bred på fyllning 1.
Lägg på nästa lager bröd och bred på fyllning 2.
Lägg på sista lagret bröd.

9

Blanda 100 g cream cheese, 1 dl creme fraiche och 0,5 dl majonnäs. Bred blandningen runtom och på smörgåstårtan.

10

Täck sidorna med skinka. Dekorera med sallad, tomater, ost, gurka och räkor. Ställ kallt några timmar så att smakerna sätter sig.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Brödet
 6 st Ägg
 5 deciliter Rysk yoghurt
 1 dl Grädde
 5 deciliter Mandelmjöl
 4 msk Sesamfrön
 8 msk Kokosmjöl
 2 msk Fiberhusk
 2 msk Bakpulver
 2 tsk Salt
Fyllning 1 (Kyckling- och baconfyllning)
 150 g Grillad kyckling
 70 g Bacon
 100 g Cream cheese
 Citronpeppar
Fyllning 2 (Räkröra)
 200 g Skagenröra Köper du egen, kolla så innehållet är ok
 0,50 dl Majonnäs
 2 st Kokta ägg
Garnering och topping
 10 skivor Rökt skinka
 6 st Cocktailtomater
 12 skivor Portsalut Eller annan hårdost
 6 skivor Gurka
 1 st Crisp sallad i kruka
 0,50 dl Majonnäs
 100 g Cream cheese

Instruktioner

Bröd
1

Baka brödet i 2 satser. Det går bara att dela det på 2 och du behöver 3 lager.
Det lager som blir över går bra att frysa.

2

Vispa 3 ägg, 2,5 dl yoghurt och 0,5 grädde.

3

Blanda ihop 2,5 dl mandelmjöl, 2msk sesamfrön, 4 msk kokosmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 msk bakpulver och 1 tsk salt. Rör till en jämn smet.

4

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form 15x20 cm.
Grädda i 180 grader i ca 20 min. Låt svalna på galler utan bakplåtspapper.
Dela brödet på hälften.

Glöm inte bort att du ska göra två sådana här bröd.

Fyllning 1 (Kyckling- och baconfyllning)
5

Blanda ihop samtliga ingredienser. Kycklingen kan du skära ner i mindre bitar enligt smak.

Fyllning 2
6

Blanda 200 g skagenröra med 0,5 dl majonnäs, 2 kokta hackade ägg och 100 g skalade räkor.

Montering
7

Skär kanterna jämna på 3 lager bröd.

8

Lägg ett lager bröd på ett serveringsfat och bred på fyllning 1.
Lägg på nästa lager bröd och bred på fyllning 2.
Lägg på sista lagret bröd.

9

Blanda 100 g cream cheese, 1 dl creme fraiche och 0,5 dl majonnäs. Bred blandningen runtom och på smörgåstårtan.

10

Täck sidorna med skinka. Dekorera med sallad, tomater, ost, gurka och räkor. Ställ kallt några timmar så att smakerna sätter sig.

Lchf Smörgåstårta
Profilbild för @mittsockerfrialiv

Recept av: @mittsockerfrialiv

Visa alla recept från @mittsockerfrialiv Hemsida

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida