En god och mättande smörgåstårta gjord på ett lättbakat yoghurtbröd och 2 olika fyllningar.
Om du vill så kan du även göra ett tredje lager med fyllning, det är helt upp till dig.
Följ mig gärna på @mittsockerfrialiv
Baka brödet i 2 satser. Det går bara att dela det på 2 och du behöver 3 lager.
Det lager som blir över går bra att frysa.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form 15x20 cm.
Grädda i 180 grader i ca 20 min. Låt svalna på galler utan bakplåtspapper.
Dela brödet på hälften.
Glöm inte bort att du ska göra två sådana här bröd.
Blanda ihop samtliga ingredienser. Kycklingen kan du skära ner i mindre bitar enligt smak.
Blanda 200 g skagenröra med 0,5 dl majonnäs, 2 kokta hackade ägg och 100 g skalade räkor.
Skär kanterna jämna på 3 lager bröd.
Lägg ett lager bröd på ett serveringsfat och bred på fyllning 1.
Lägg på nästa lager bröd och bred på fyllning 2.
Lägg på sista lagret bröd.
Blanda 100 g cream cheese, 1 dl creme fraiche och 0,5 dl majonnäs. Bred blandningen runtom och på smörgåstårtan.
Täck sidorna med skinka. Dekorera med sallad, tomater, ost, gurka och räkor. Ställ kallt några timmar så att smakerna sätter sig.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Baka brödet i 2 satser. Det går bara att dela det på 2 och du behöver 3 lager.
Det lager som blir över går bra att frysa.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form 15x20 cm.
Grädda i 180 grader i ca 20 min. Låt svalna på galler utan bakplåtspapper.
Dela brödet på hälften.
Glöm inte bort att du ska göra två sådana här bröd.
Blanda ihop samtliga ingredienser. Kycklingen kan du skära ner i mindre bitar enligt smak.
Blanda 200 g skagenröra med 0,5 dl majonnäs, 2 kokta hackade ägg och 100 g skalade räkor.
Skär kanterna jämna på 3 lager bröd.
Lägg ett lager bröd på ett serveringsfat och bred på fyllning 1.
Lägg på nästa lager bröd och bred på fyllning 2.
Lägg på sista lagret bröd.
Blanda 100 g cream cheese, 1 dl creme fraiche och 0,5 dl majonnäs. Bred blandningen runtom och på smörgåstårtan.
Täck sidorna med skinka. Dekorera med sallad, tomater, ost, gurka och räkor. Ställ kallt några timmar så att smakerna sätter sig.
Tulla Brattbakk Göthberg says:
Lättlagat och gott
@mittsockerfrialiv says:
Tack 🙏🏻
Emmal says:
Hej, kan man använda créme fresch i tårtbotten istället för yoghurt? 🙂