Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

LCHF-tårtbotten

5 av 1 röst
LCHF-tårtbotten

Någon gång varje år så kommer det tillfällen då man skulle vilja göra en god tårta. Då är detta receptet på tårtbotten helt prefekt att använda sig av.
Det är ett recept som inte blir jättekompakt, men det är självklart inte så att man kan jämföra det med en vanlig standard sockerkaka, men riktigt bra trots allt.

Den här botten kan du sedan dela i två eller tre lager, beroende på hur stor tårta du ska göra.

Recept och bild: Sofie Marklund

Total tid: 55 minuter
Portioner: 1
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret och ställ det åt sidan en stund.
  • Vispa ägg och sötning till ett fluffigt skum. Tänk äggtoddy. Har du en köksassistent så är det att rekommendera.
  • Blanda i smöret, grädden och citronsaften och rör om.
  • Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör sen ner de i äggsmeten.
  • Smörj en springform och häll i smeten sedan. Grädda i cirka 35 minuter.
  • Ta ut den och låt svalna. Dela sedan i två eller tre lager.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg