Någon gång varje år så kommer det tillfällen då man skulle vilja göra en god tårta. Då är detta receptet på tårtbotten helt prefekt att använda sig av.
Det är ett recept som inte blir jättekompakt, men det är självklart inte så att man kan jämföra det med en vanlig standard sockerkaka, men riktigt bra trots allt.
Den här botten kan du sedan dela i två eller tre lager, beroende på hur stor tårta du ska göra.
Recept och bild: Sofie Marklund
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ställ det åt sidan en stund.
Blanda i smöret, grädden och citronsaften och rör om.
Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör sen ner de i äggsmeten.
Smörj en springform och häll i smeten sedan.
Grädda i cirka 35 minuter.
Ta ut den och låt svalna.
Dela sedan i två eller tre lager.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ställ det åt sidan en stund.
Blanda i smöret, grädden och citronsaften och rör om.
Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör sen ner de i äggsmeten.
Smörj en springform och häll i smeten sedan.
Grädda i cirka 35 minuter.
Ta ut den och låt svalna.
Dela sedan i två eller tre lager.