LCHF-tårtbotten

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Någon gång varje år så kommer det tillfällen då man skulle vilja göra en god tårta. Då är detta receptet på tårtbotten helt prefekt att…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
LCHF-tårtbotten
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning35 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Någon gång varje år så kommer det tillfällen då man skulle vilja göra en god tårta. Då är detta receptet på tårtbotten helt prefekt att använda sig av.
Det är ett recept som inte blir jättekompakt, men det är självklart inte så att man kan jämföra det med en vanlig standard sockerkaka, men riktigt bra trots allt.

Den här botten kan du sedan dela i två eller tre lager, beroende på hur stor tårta du ska göra.

Recept och bild: Sofie Marklund

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 150 g Smör
 5 Ägg
 1,50 deciliter Nick's Use Like Sugar
 Saften från en citron
 1 dl Grädde
 1 dl Kokosmjöl
 0,50 dl Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Vaniljpulver

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smält smöret och ställ det åt sidan en stund.

3

Vispa ägg och sötning till ett fluffigt skum. Tänk äggtoddy. Har du en köksassistent så är det att rekommendera.

4

Blanda i smöret, grädden och citronsaften och rör om.

5

Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör sen ner de i äggsmeten.

6

Smörj en springform och häll i smeten sedan.
Grädda i cirka 35 minuter.

7

Ta ut den och låt svalna.
Dela sedan i två eller tre lager.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g Smör
 5 Ägg
 1,50 deciliter Nick's Use Like Sugar
 Saften från en citron
 1 dl Grädde
 1 dl Kokosmjöl
 0,50 dl Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Vaniljpulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smält smöret och ställ det åt sidan en stund.

3

Vispa ägg och sötning till ett fluffigt skum. Tänk äggtoddy. Har du en köksassistent så är det att rekommendera.

4

Blanda i smöret, grädden och citronsaften och rör om.

5

Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör sen ner de i äggsmeten.

6

Smörj en springform och häll i smeten sedan.
Grädda i cirka 35 minuter.

7

Ta ut den och låt svalna.
Dela sedan i två eller tre lager.

LCHF-tårtbotten
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida