Lemon curd – LCHF

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 8 röster - Betygsätt

Lemon curd är ju så fruktansvärt gott men det innehåller normalt sett väldigt mycket socker. Men, som tur är finns det LCHF-vänlig lemon curd med.…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Lemon curd - LCHF | LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Lemon curd är ju så fruktansvärt gott men det innehåller normalt sett väldigt mycket socker. Men, som tur är finns det LCHF-vänlig lemon curd med.

Tänk på att använda ekologiska citroner så att du inte får en massa bekämpningsmedel och gifter i dig med tanke på att man använder skalet dessutom.

Om du är osäker på vilken sötning som är ok, så hittar du en lista här: Sötningsmedel

Håller upp till en vecka i kylen.

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 3 st Ekologiska citroner
 50 g Smör
 2 st Ägg
 2 st Äggulor

 

Gör så här:

1

Börja med att tvätta citronerna noga i vatten. Riv citronerna med ett zestjärn eller rivjärn.

2

Pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret i en kastrull.

3

Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

4

Lägg ägg och äggulor i en bunke och vispa ihop dem lätt.

5

Sila bort citronskalet från den varma vätskan och häll det över äggblandningen under kraftig omrörning.

6

Häll över smeten i en kastrull igen och ställ på plattan igen på svag värme och rör om hela tiden med en slickepott så att du kommer ner i botten med.

7

När curden är så tjock som du önskar, tar du bort den från värmen och slår upp i en ren glasburk. Sätt på ett lock direkt och låt svalna.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 8

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st Ekologiska citroner
 50 g Smör
 2 st Ägg
 2 st Äggulor

Instruktioner

1

Börja med att tvätta citronerna noga i vatten. Riv citronerna med ett zestjärn eller rivjärn.

2

Pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret i en kastrull.

3

Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

4

Lägg ägg och äggulor i en bunke och vispa ihop dem lätt.

5

Sila bort citronskalet från den varma vätskan och häll det över äggblandningen under kraftig omrörning.

6

Häll över smeten i en kastrull igen och ställ på plattan igen på svag värme och rör om hela tiden med en slickepott så att du kommer ner i botten med.

7

När curden är så tjock som du önskar, tar du bort den från värmen och slår upp i en ren glasburk. Sätt på ett lock direkt och låt svalna.

Lemon curd – LCHF
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/