Lesscarbs kladdkaka
1
Innehåll
Detta är ett LCHF-recept på kladdkaka som Fanny som driver Lesscarbs har gjort. Ett superenkelt och gott recept som man kan använda som en grund och sedan utveckla med massor av olika smaksättningar om man vill.
Recept och bild: Lesscarbs
Total tid: 22 minuter
Portioner: 8
Ingredienser
- 4 st ägg
- 1 dl sötning
- 1 krm vaniljpulver
- 150 g smör
- 200 g mörk choklad (minst 70%)
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör och choklad i ett vattenbad.
- Vänd ner choklad och smör i äggvispet.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner det i smeten och rör om till en jämn och fin smet.
- Häll smeten i en smord springform (24 cm). Du kan med fördel ha ett bakplåtspapper i botten så blir det lätt att flytta kakan sen om du vill det.
- Ställ in kakan i mitten av ugnen i 7 minuter och ta sedan ut den och låt den svalna. Den kan se oklar ut, men den skall se ut så. Då är den som godast. Det är ju trots allt en kladdkaka.
- Servera med lite grädde och färska bär.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!