Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lesscarbs kladdkaka

5 av 1 röst
Lesscarbs kladdkaka

Detta är ett LCHF-recept på kladdkaka som Fanny som driver Lesscarbs har gjort. Ett superenkelt och gott recept som man kan använda som en grund och sedan utveckla med massor av olika smaksättningar om man vill.

Beställ vaniljpulver här!

Beställ mandelmjöl här!

Recept och bild: Lesscarbs

Total tid: 22 minuter
Portioner: 8
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop ägg och sötning så det blir riktigt poröst.
  • Smält smör och choklad i ett vattenbad.
  • Vänd ner choklad och smör i äggvispet.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner det i smeten och rör om till en jämn och fin smet.
  • Häll smeten i en smord springform (24 cm). Du kan med fördel ha ett bakplåtspapper i botten så blir det lätt att flytta kakan sen om du vill det.
  • Ställ in kakan i mitten av ugnen i 7 minuter och ta sedan ut den och låt den svalna. Den kan se oklar ut, men den skall se ut så. Då är den som godast. Det är ju trots allt en kladdkaka.
  • Servera med lite grädde och färska bär.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg