Lesscarbs populära sesamfröknäcke

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 35 röster - Betygsätt

Det här är ett LCHF-recept som jag har fått från Fanny på Lesscarbs. Hennes sesamfröknäcke har blivit otroligt populärt och det kan man verkligen förstå,…

Läs mer 6 kommentarer Skriv ut
Lesscarbs populära sesamfröknäcke
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det här är ett LCHF-recept som jag har fått från Fanny på Lesscarbs. Hennes sesamfröknäcke har blivit otroligt populärt och det kan man verkligen förstå, det är makalöst gott och enkelt att baka.

Hela den här satsen ger cirka 20 bitar (beroende på storlek) och innehåller cirka 30 gram kolhydrater.

Det är ett hårt bröd som passar perfekt för dig som äter LCHF.

Detta sesamfröknäcket är ett bra alternativ till det klassiska receptet på fröknäcke.

Recept och bild: Fanny Lindkvist

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 1 dl Solrosfrön
 60 g Riven ost
 1 dl Vatten
 2 Ägg
 0,5 tsk Salt
 3 nypa Flingsalt att strössla över

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Blanda samman samtliga ingredienser utom flingsaltet och rör ihop ordentligt.

5

Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper på. Gör det så jämnt som möjligt. Strössla lite flingsalt över och eventuella kryddor.

7

Ställ in i ugnen och grädda i 20 minuter. Ta ut plåten och skär den i önskad form på kexen.

9

Sänk temperaturen på ugnen till 120 grader och ställ in plåten igen. Grädda i 40 minuter till.

11

När tiden är ute, stäng av ugnen och öppna luckan lite på glänt tills det att ugnen har svalnat. Ta ut dem och njut!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 35

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 dl Solrosfrön
 60 g Riven ost
 1 dl Vatten
 2 Ägg
 0,5 tsk Salt
 3 nypa Flingsalt att strössla över

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Blanda samman samtliga ingredienser utom flingsaltet och rör ihop ordentligt.

5

Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper på. Gör det så jämnt som möjligt. Strössla lite flingsalt över och eventuella kryddor.

7

Ställ in i ugnen och grädda i 20 minuter. Ta ut plåten och skär den i önskad form på kexen.

9

Sänk temperaturen på ugnen till 120 grader och ställ in plåten igen. Grädda i 40 minuter till.

11

När tiden är ute, stäng av ugnen och öppna luckan lite på glänt tills det att ugnen har svalnat. Ta ut dem och njut!

Lesscarbs populära sesamfröknäcke
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida