Det här är ett LCHF-recept som jag har fått från Fanny på Lesscarbs. Hennes sesamfröknäcke har blivit otroligt populärt och det kan man verkligen förstå, det är makalöst gott och enkelt att baka.
Hela den här satsen ger cirka 20 bitar (beroende på storlek) och innehåller cirka 30 gram kolhydrater.
Det är ett hårt bröd som passar perfekt för dig som äter LCHF.
Detta sesamfröknäcket är ett bra alternativ till det klassiska receptet på fröknäcke.
Recept och bild: Fanny Lindkvist
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda samman samtliga ingredienser utom flingsaltet och rör ihop ordentligt.
Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper på. Gör det så jämnt som möjligt. Strössla lite flingsalt över och eventuella kryddor.
Ställ in i ugnen och grädda i 20 minuter. Ta ut plåten och skär den i önskad form på kexen.
Sänk temperaturen på ugnen till 120 grader och ställ in plåten igen. Grädda i 40 minuter till.
När tiden är ute, stäng av ugnen och öppna luckan lite på glänt tills det att ugnen har svalnat. Ta ut dem och njut!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda samman samtliga ingredienser utom flingsaltet och rör ihop ordentligt.
Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper på. Gör det så jämnt som möjligt. Strössla lite flingsalt över och eventuella kryddor.
Ställ in i ugnen och grädda i 20 minuter. Ta ut plåten och skär den i önskad form på kexen.
Sänk temperaturen på ugnen till 120 grader och ställ in plåten igen. Grädda i 40 minuter till.
När tiden är ute, stäng av ugnen och öppna luckan lite på glänt tills det att ugnen har svalnat. Ta ut dem och njut!
Stefan says:
30 gr kolhydrater på hela satsen?
LCHF-arkivet says:
Ja, precis… 30 g på hela satsen.
Ellinor says:
Wow, dessa blev super goda. Jag hade i parmesan. De blev väldigt lik clean eating knäcke parmesan
Marie says:
Har väl aldrig i hela mitt liv ätit så gott knäckebröd.
Är så himla tacksam för alla goda recept🙏
Yvonne says:
Superlätt recept och supergott !
Anna-Karin says:
Degen/smeten är svår att hantera men det är det värt. Bästa lchf-knäcket!