Sådär härligt mustig levergryta man bara längtar efter ibland.
Du väljer själv vad för lever du vill använda. Det är ju lite av en smaksak.
Om du vill göra en lite mildare variant av levergryta så kan jag varmt rekommendera dig att testa en kycklinglevergryta istället.
Skär upp levern, hacka löken och strimla baconet.
Skiva champinjonerna.
Fräs champinjonerna i lite smör i en stekpanna med hög kant.
Lägg dom i en skål tills vidare.
Bryn levern, baconet och löken i samma panna med lite nytt smör.
Tillsätt champinjonerna.
I med crème fraiche, kalvfond och soja och låt allt koka ihop till lagom simmig konsistens.
Jag serverade med lättstött kokt blomkål. Lite lingon passar jättebra till dessutom.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär upp levern, hacka löken och strimla baconet.
Skiva champinjonerna.
Fräs champinjonerna i lite smör i en stekpanna med hög kant.
Lägg dom i en skål tills vidare.
Bryn levern, baconet och löken i samma panna med lite nytt smör.
Tillsätt champinjonerna.
I med crème fraiche, kalvfond och soja och låt allt koka ihop till lagom simmig konsistens.
Jag serverade med lättstött kokt blomkål. Lite lingon passar jättebra till dessutom.