Levergryta

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Sådär härligt mustig levergryta man bara längtar efter ibland. Du väljer själv vad för lever du vill använda. Det är ju lite av en smaksak.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Levergryta
ANNONS
Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Sådär härligt mustig levergryta man bara längtar efter ibland.
Du väljer själv vad för lever du vill använda. Det är ju lite av en smaksak.

Om du vill göra en lite mildare variant av levergryta så kan jag varmt rekommendera dig att testa en kycklinglevergryta istället.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Lever
 150 g Champinjoner
 1 st Paket bacon
 1 msk Kalvfond
 2 deciliter Crème fraiche
 1 tsk Tamarisoja
 1 st Gul lök
 SaltEfter smak
 Nymalen svartpepparEfter smak

 

Gör så här:

1

Skär upp levern, hacka löken och strimla baconet.

2

Skiva champinjonerna.

3

Fräs champinjonerna i lite smör i en stekpanna med hög kant.
Lägg dom i en skål tills vidare.

4

Bryn levern, baconet och löken i samma panna med lite nytt smör.

5

Tillsätt champinjonerna.

6

I med crème fraiche, kalvfond och soja och låt allt koka ihop till lagom simmig konsistens.

7

Jag serverade med lättstött kokt blomkål. Lite lingon passar jättebra till dessutom.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Lever
 150 g Champinjoner
 1 st Paket bacon
 1 msk Kalvfond
 2 deciliter Crème fraiche
 1 tsk Tamarisoja
 1 st Gul lök
 SaltEfter smak
 Nymalen svartpepparEfter smak

Instruktioner

1

Skär upp levern, hacka löken och strimla baconet.

2

Skiva champinjonerna.

3

Fräs champinjonerna i lite smör i en stekpanna med hög kant.
Lägg dom i en skål tills vidare.

4

Bryn levern, baconet och löken i samma panna med lite nytt smör.

5

Tillsätt champinjonerna.

6

I med crème fraiche, kalvfond och soja och låt allt koka ihop till lagom simmig konsistens.

7

Jag serverade med lättstött kokt blomkål. Lite lingon passar jättebra till dessutom.

Levergryta

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida