Levergryta
1
Innehåll
Sådär härligt mustig levergryta man bara längtar efter ibland.
Du väljer själv vad för lever du vill använda. Det är ju lite av en smaksak.
Om du vill göra en lite mildare variant av levergryta så kan jag varmt rekommendera dig att testa en kycklinglevergryta istället.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 500 g Lever
- 150 g Champinjoner
- 1 st Paket bacon
- 1 msk Kalvfond
- 2 dl Crème fraiche
- 1 tsk Tamarisoja
- 1 st Gul lök
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Skär upp levern, hacka löken och strimla baconet.
- Skiva champinjonerna.
- Fräs champinjonerna i lite smör i en stekpanna med hög kant. Lägg dom i en skål tills vidare.
- Bryn levern, baconet och löken i samma panna med lite nytt smör.
- Tillsätt champinjonerna.
- I med crème fraiche, kalvfond och soja och låt allt koka ihop till lagom simmig konsistens.
- Jag serverade med lättstött kokt blomkål. Lite lingon passar jättebra till dessutom.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!