Crème Toum – Libanesisk vitlökssås

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 23 röster - Betygsätt

Crème Toum, Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt. Det är…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Libanesisk vitlökssås/creme (creme toum)
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Beskrivning - Information

Crème Toum, Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt.

Det är en sås som påminner en del om majonnäs och det är ju en emulsionssås precis som majonnäsen är, men den är lättare och fräschare tycker jag.

Den funkar jättebra om du äter LCHF då det är en sås med mycket hög fetthalt.

Den håller tre-fyra dagar i kylen, men det är sällan den räcker så länge.

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 3 st Äggvitor
 2-4 vitlöksklyftor
 1 tsk Salt
 4 deciliter Rapsolja (neutral)OBS, använd inte kallpressad rapsolja, det kommer inte bli gott!

Gör så här:

1

Riv vitlöken, eller mosa till den med kniven och hacka.
Ta fram en matberedare med kniv och lägg i äggvitor, vitlök, salt och citronsaft.
Kör på maxhastighet tills du har ett fint "marängskum".

2

Tillsätt sedan oljan i en fin fin stråle i sakta tempo samtidigt som du låter matberedaren snurra på.
Kör på tills det att du har tillsatt all olja.
Smaka av med salt och ev. mer citronsaft.

3

Ställ i kylen minst en timme, så den får en chans att dra ut all smak och få en härlig kick av vitlök.
Servera till grillar kött, eller egen hemgjord kebab.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 23

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st Äggvitor
 2-4 vitlöksklyftor
 1 tsk Salt
 4 deciliter Rapsolja (neutral)OBS, använd inte kallpressad rapsolja, det kommer inte bli gott!

Instruktioner

1

Riv vitlöken, eller mosa till den med kniven och hacka.
Ta fram en matberedare med kniv och lägg i äggvitor, vitlök, salt och citronsaft.
Kör på maxhastighet tills du har ett fint "marängskum".

2

Tillsätt sedan oljan i en fin fin stråle i sakta tempo samtidigt som du låter matberedaren snurra på.
Kör på tills det att du har tillsatt all olja.
Smaka av med salt och ev. mer citronsaft.

3

Ställ i kylen minst en timme, så den får en chans att dra ut all smak och få en härlig kick av vitlök.
Servera till grillar kött, eller egen hemgjord kebab.

Crème Toum – Libanesisk vitlökssås

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Jag har lärt mig något fiffigt som aldrig misslyckas. Häll alla ingredienser i en hög och smal skål, stoppa ner stavmixern och sätt på högsta fart. När man anar majonäsen komma i botten, fortsätt mixa medan du SAKTA drar stavmixern uppåt. Simsalabim så har du en perfekt cream Toum.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida