Lime, mynta och timjanmarinerad gulbeta

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Marinerade gulbetor är ett enkelt och gott tillbehör som ger en härlig fräschhet till framförallt grillat. Att äta lite betor inom LCHF fungerar absolut, och…

Läs mer 0 kommentarer
Lime, mynta och timjanmarinerad gulbeta
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min

Beskrivning - Information

Marinerade gulbetor är ett enkelt och gott tillbehör som ger en härlig fräschhet till framförallt grillat.
Att äta lite betor inom LCHF fungerar absolut, och i detta fallet är det bara ett tillbehör som ett komplement till annan mat, så ät det med gott samvete såvida du inte äter strikt.

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 200 g gulbeta
 3 msk olivolja
 1 lime
 1 msk hackad färsk mynta
 1 msk hackad färsk timjan
 Salt och peppar

Gör så här:

1

Skala och skiva gulbetorna tunt. Jag använde en mandolin och körde på 1 mm.

2

Pressa limen och blanda ner övriga ingredienser så det blir en dressing.

3

Slå dressingen över betorna och blanda runt ordentligt.

4

Låt stå kallt ett tag.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g gulbeta
 3 msk olivolja
 1 lime
 1 msk hackad färsk mynta
 1 msk hackad färsk timjan
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Skala och skiva gulbetorna tunt. Jag använde en mandolin och körde på 1 mm.

2

Pressa limen och blanda ner övriga ingredienser så det blir en dressing.

3

Slå dressingen över betorna och blanda runt ordentligt.

4

Låt stå kallt ett tag.

Lime, mynta och timjanmarinerad gulbeta

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida