Lime- och kokoslax
0
En otroligt enkel, men ändå lyxig och riktigt god lime- och kokoslax som är helt mejerifri och anpassad för oss som äter lchf.
Den har en härlig balans mellan sötman från kokos och syrligheten från lime.
Har du inte lime, så kan du använda dig av citron istället.
Du kan även byta ut gräslöken mot t ex koriander om du vill få till lite mer asiatiska smaker.
Om du är sugen på att göra en enklare laxrätt i ugnen, som inte tar alls lång tid, spana då in detta receptet: Lax i ugn
Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 4 st Portionsbitar lax
- 2 msk Sesamolja
- 1 Gul lök
- 250 ml Kokosmjölk
- 250 ml Kokosgrädde
- 1 msk Fiskfond, koncentrerad
- 1 tsk Srirachasås
- Rivet skal från 2 stycken lime
- 1 msk Pressad lime
- 0,5 dl Hackad gräslök
Instruktioner
- Salta och peppra laxen.
- Stek laxen i sesamoljan så den får lite yta. Ta upp den ur pannan och lägg den åt sidan så länge.
- Hacka löken och fräs den mjuk i samma panna som du stekta laxen i.
- Tillsätt alla övriga ingredienser utom gräslöken. Koka upp och låt puttra tills det att du har en fin konsistens på såsen. Cirka 10 minuter.
- Tillsätt den hackade gräslöken och lägg i laxen i såsen.
- Om laxen inte är helt genomstekt, låt den sjuda i såsen några minuter med lock på.
- Garnera med lite limeklyftor och servera med goda tillbehör.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!