Lime- och kokoslax

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En otroligt enkel, men ändå lyxig och riktigt god lime- och kokoslax som är helt mejerifri och anpassad för oss som äter lchf. Den har…

Läs mer 0 kommentarer
Lime- och kokoslax
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

En otroligt enkel, men ändå lyxig och riktigt god lime- och kokoslax som är helt mejerifri och anpassad för oss som äter lchf.
Den har en härlig balans mellan sötman från kokos och syrligheten från lime.
Har du inte lime, så kan du använda dig av citron istället.

Du kan även byta ut gräslöken mot t ex koriander om du vill få till lite mer asiatiska smaker.

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 st Portionsbitar laxCirka 150-200 g per portion.
 2 msk SesamoljaEller annan olja att steka i.
 1 Gul lök
 250 ml Kokosmjölk
 250 ml Kokosgrädde
 1 tsk Srirachasås
 Rivet skal från 2 stycken lime
 1 msk Pressad lime
 0,50 dl Hackad gräslök

Gör så här:

1

Salta och peppra laxen.

2

Stek laxen i sesamoljan så den får lite yta.
Ta upp den ur pannan och lägg den åt sidan så länge.

3

Hacka löken och fräs den mjuk i samma panna som du stekta laxen i.

4

Tillsätt alla övriga ingredienser utom gräslöken.
Koka upp och låt puttra tills det att du har en fin konsistens på såsen. Cirka 10 minuter.

5

Tillsätt den hackade gräslöken och lägg i laxen i såsen.

6

Om laxen inte är helt genomstekt, låt den sjuda i såsen några minuter med lock på.

7

Garnera med lite limeklyftor och servera med goda tillbehör.

lime och kokoslax2

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Portionsbitar laxCirka 150-200 g per portion.
 2 msk SesamoljaEller annan olja att steka i.
 1 Gul lök
 250 ml Kokosmjölk
 250 ml Kokosgrädde
 1 tsk Srirachasås
 Rivet skal från 2 stycken lime
 1 msk Pressad lime
 0,50 dl Hackad gräslök

Instruktioner

1

Salta och peppra laxen.

2

Stek laxen i sesamoljan så den får lite yta.
Ta upp den ur pannan och lägg den åt sidan så länge.

3

Hacka löken och fräs den mjuk i samma panna som du stekta laxen i.

4

Tillsätt alla övriga ingredienser utom gräslöken.
Koka upp och låt puttra tills det att du har en fin konsistens på såsen. Cirka 10 minuter.

5

Tillsätt den hackade gräslöken och lägg i laxen i såsen.

6

Om laxen inte är helt genomstekt, låt den sjuda i såsen några minuter med lock på.

7

Garnera med lite limeklyftor och servera med goda tillbehör.

lime och kokoslax2

Lime- och kokoslax

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida