Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lime- och kokoslax

4 av 1 röst
Lime- och kokoslax

En otroligt enkel, men ändå lyxig och riktigt god lime- och kokoslax som är helt mejerifri och anpassad för oss som äter lchf.
Den har en härlig balans mellan sötman från kokos och syrligheten från lime.
Har du inte lime, så kan du använda dig av citron istället.

Du kan även byta ut gräslöken mot t ex koriander om du vill få till lite mer asiatiska smaker.

Om du är sugen på att göra en enklare laxrätt i ugnen, som inte tar alls lång tid, spana då in detta receptet: Lax i ugn

Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Salta och peppra laxen.
  • Stek laxen i sesamoljan så den får lite yta. Ta upp den ur pannan och lägg den åt sidan så länge.
  • Hacka löken och fräs den mjuk i samma panna som du stekta laxen i.
  • Tillsätt alla övriga ingredienser utom gräslöken. Koka upp och låt puttra tills det att du har en fin konsistens på såsen. Cirka 10 minuter.
  • Tillsätt den hackade gräslöken och lägg i laxen i såsen.
  • Om laxen inte är helt genomstekt, låt den sjuda i såsen några minuter med lock på.
  • Garnera med lite limeklyftor och servera med goda tillbehör.
    lime och kokoslax2
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg