En variant av kärleksmums igen. En otroligt god och fräsch kaka som har smak av choklad, lime och kokos.
Helt perfekt att ha i frysen om man vill, det tar cirka 30 minuter i rumstemperatur till den tinat, så då hinner man koka kaffe under tiden.
Detta receptet är en spinoff på mitt goda recept på kärleksmums
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form som är cirka 15x25 cm i storlek med bakplåtspapper.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta de gärna.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sedan ner gräddblandningen.
Häll smeten i formen och jämna ut den.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter.
Peta med en tandpetare i mitten av kakan. När det inte fastnar någon blöt kaksmet på stickan så är kakan klar.
Ta ut den och låt den svalna.
Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ställ kallt tills det att kakan svalnat helt.
Bred ut frostingen i ett så jämnt lager över hela chokladkakan.
Strö ut kokosflingor över.
Ställ in i kylen och låt den bli kall.
Ta ut och dela i bitar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form som är cirka 15x25 cm i storlek med bakplåtspapper.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta de gärna.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sedan ner gräddblandningen.
Häll smeten i formen och jämna ut den.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter.
Peta med en tandpetare i mitten av kakan. När det inte fastnar någon blöt kaksmet på stickan så är kakan klar.
Ta ut den och låt den svalna.
Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ställ kallt tills det att kakan svalnat helt.
Bred ut frostingen i ett så jämnt lager över hela chokladkakan.
Strö ut kokosflingor över.
Ställ in i kylen och låt den bli kall.
Ta ut och dela i bitar.
Annika says:
Är jag dålig på att läsa eller har chokladen trillat bort från receptet?
LCHF-arkivet says:
Nä, du hade helt rätt… jag fixade det dock efter att flera hade påpekat det.
Syns det inte, så testa att uppdatera sidan.
Sabina says:
Det finns fortfarande inte choklad med, hur mycke och var skall den tillsättas?
LCHF-arkivet says:
Jodå, det är kakaopulver med i ingredienserna.