Lime- och kokosmums

0
En variant av kärleksmums igen. En otroligt god och fräsch kaka
som har smak av choklad, lime och kokos.
Helt perfekt att ha i frysen om man vill, det tar cirka 30 minuter
i rumstemperatur till den tinat, så då hinner man koka kaffe under
tiden.
Detta receptet är en spinoff på mitt goda recept på kärleksmums
Total tid:
45 minuter
Portioner: 12
Ingredienser
Chokladbotten
- 3 ägg
- 0,5 dl sötning
- 0,75 dl Pofiber
- 2 msk Kokosmjöl
- 4 msk Kakaopulver
- 2 tsk Bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 krm Vaniljpulver
- 75 g Smör
- 1 dl Grädde
Frosting
Topping
- 1 dl Riven kokos
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en form som är cirka 15×25 cm i storlek med bakplåtspapper.
Chokladbotten
- Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta de gärna.
- Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sedan ner gräddblandningen.
- Häll smeten i formen och jämna ut den. Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter. Peta med en tandpetare i mitten av kakan. När det inte fastnar någon blöt kaksmet på stickan så är kakan klar. Ta ut den och låt den svalna.
Frostingen
- Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ställ kallt tills det att kakan svalnat helt.
Montering av kakan
- Bred ut frostingen i ett så jämnt lager över hela chokladkakan. Strö ut kokosflingor över. Ställ in i kylen och låt den bli kall. Ta ut och dela i bitar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!