Limeaioli är det perfekta tillbehöret till rökta räkor eller andra skaldjur. Underbart gott att doppa skaldjur i.
Tips! Byt ut lite av oljan mot en god olivolja, cirka 0.5 dl. Det ger en annan smakton på aiolin.
Glöm allt vad majonnäs med stavmixer heter... detta är ett sätt att slå en majonnäs som alltid funkar.
Riv det yttersta skalet av limen och pressa saften. Riv vitlöken.
Blanda ihop alla ingredienser UTOM oljan i en skål.
Vispa ihop med elvisp (eller för hand) och börja hälla oljan i en fin stråle ner i skålen samtidigt som du vispar.
Majonnäsen börjar tjockna allt eftersom du tillsätter oljan. När du tillsatt all olja så är du klar.
Om du vill ha den lite tunnare kan du spä ut den med någon matsked vatten.
Låt den gärna stå i kylen någon timme innan du serverar den så att den får dra ur alla smaker.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Riv det yttersta skalet av limen och pressa saften. Riv vitlöken.
Blanda ihop alla ingredienser UTOM oljan i en skål.
Vispa ihop med elvisp (eller för hand) och börja hälla oljan i en fin stråle ner i skålen samtidigt som du vispar.
Majonnäsen börjar tjockna allt eftersom du tillsätter oljan. När du tillsatt all olja så är du klar.
Om du vill ha den lite tunnare kan du spä ut den med någon matsked vatten.
Låt den gärna stå i kylen någon timme innan du serverar den så att den får dra ur alla smaker.