Limesmör
0
Innehåll
Ett gott kryddsmör på en grillad kött eller fiskbit, det kan vara bland det godaste som finns, och så enkelt!
Här har du ett recept på ett limesmör som är hur gott som helst. Det går alldeles utmärkt att göra extra stor laddning och sen frysa in och plocka fram när det är dags.
Dessutom är kryddsmör av olika slag väldigt bra ur LCHF-synsätt.
Total tid: 15 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 100 g smör (normalsaltat)
- 1 msk pressad lime
- 1 tsk rivet limeskal
- 1 nypa cayennepeppar
- 1 krm salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Ta ut smöret i god tid innan så att det är rumsvarmt när du skall börja.
- Vispa smöret riktigt poröst med elvisp.
- Blanda i de övriga ingredienserna och blanda ihop smöret.
- Forma smöret till en rulle. Ett enkelt sätt är att lägga smöret i mitten på ett bakplåtspapper, sen viker du över pappret över smöret och pressar ut det tills det har formen av en rulle.
- Snurra ihop ändarna på pappret och ställ i kylen.
- När du skall använda smöret tar du fram det och skär lagom tjocka skivor av det och lägger på köttet eller fisken.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!