Lindade aubergine med köttfärs

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Jag såg bilden på den här rätten i en turkisk tidning. Det såg ut väldigt gott. Idag gjorde jag den (jag har gissat ingredienserna från…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Lindade aubergine med köttfärs
ANNONS
Profilbild för s_mooreSkapares_mooreFörberedelse45 minTillagning15 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Jag såg bilden på den här rätten i en turkisk tidning. Det såg ut väldigt gott. Idag gjorde jag den (jag har gissat ingredienserna från bilden så mycket som det gick och har några till som kunde höja smaken på rätten).

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 250 g Köttfärs
 1 dl Hackad persilja
 1 st Riven vitlök
 2 st Hackade färsklök
 1 st Hackade grön chili
 60 g Riven mozzarella
 2 st Auberginer
 ½ dl Olivolja
 20 g Smör
 1 tsk Salt

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på grill och grilla auberginerna.

2

Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienserna forutom mozzarella och olja.
Ta ut auberginerna, skala den försiktigt men låt hatten sitter kvar på den. Lägg de på hushållspapper för att allt vatten rinna av. Sen gör ett snitt i mitten på auberginer och fyll de med mozzarella. Dela färs smeten på två. Bred den på en bit plastfolie och lida auberginer med den( ni ser allt på bildens).
Stek den i smör och olivolja. Klar.

3

Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienserna förutom mozzarella och olja.

4

Ta ut auberginerna, skala den försiktigt men låt hatten sitter kvar på den. Lägg de på hushållspapper för att allt vatten rinna av. Sen gör ett snitt i mitten på auberginer och fyll de med mozzarella.
Dela färssmeten på två. Bred den på en bit plastfolie och lida auberginer med den (ni ser allt på bilden).
Stek den i smör och olivolja. Klar.

Lindade aubergine med köttfärs

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 250 g Köttfärs
 1 dl Hackad persilja
 1 st Riven vitlök
 2 st Hackade färsklök
 1 st Hackade grön chili
 60 g Riven mozzarella
 2 st Auberginer
 ½ dl Olivolja
 20 g Smör
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på grill och grilla auberginerna.

2

Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienserna forutom mozzarella och olja.
Ta ut auberginerna, skala den försiktigt men låt hatten sitter kvar på den. Lägg de på hushållspapper för att allt vatten rinna av. Sen gör ett snitt i mitten på auberginer och fyll de med mozzarella. Dela färs smeten på två. Bred den på en bit plastfolie och lida auberginer med den( ni ser allt på bildens).
Stek den i smör och olivolja. Klar.

3

Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienserna förutom mozzarella och olja.

4

Ta ut auberginerna, skala den försiktigt men låt hatten sitter kvar på den. Lägg de på hushållspapper för att allt vatten rinna av. Sen gör ett snitt i mitten på auberginer och fyll de med mozzarella.
Dela färssmeten på två. Bred den på en bit plastfolie och lida auberginer med den (ni ser allt på bilden).
Stek den i smör och olivolja. Klar.

Lindade aubergine med köttfärs

Lindade aubergine med köttfärs

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida