Lindade aubergine med köttfärs

0
Innehåll
Jag såg bilden på den här rätten i en turkisk tidning. Det såg ut väldigt gott. Idag gjorde jag den (jag har gissat ingredienserna från bilden så mycket som det gick och har några till som kunde höja smaken på rätten).
Total tid:
1 timme
Servings: 2
Ingredienser
- 250 g Köttfärs
- 1 dl Hackad persilja
- 1 st Riven vitlök
- 2 st Hackade färsklök
- 1 st Hackade grön chili
- 60 g Riven mozzarella
- 2 st Auberginer
- ½ dl Olivolja
- 20 g Smör
- 1 tsk salt
Instructions
- Sätt ugnen på grill och grilla auberginerna.
- Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienserna forutom mozzarella och olja. Ta ut auberginerna, skala den försiktigt men låt hatten sitter kvar på den. Lägg de på hushållspapper för att allt vatten rinna av. Sen gör ett snitt i mitten på auberginer och fyll de med mozzarella. Dela färs smeten på två. Bred den på en bit plastfolie och lida auberginer med den( ni ser allt på bildens). Stek den i smör och olivolja. Klar.
- Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienserna förutom mozzarella och olja.
- Ta ut auberginerna, skala den försiktigt men låt hatten sitter kvar på den. Lägg de på hushållspapper för att allt vatten rinna av. Sen gör ett snitt i mitten på auberginer och fyll de med mozzarella. Dela färssmeten på två. Bred den på en bit plastfolie och lida auberginer med den (ni ser allt på bilden). Stek den i smör och olivolja. Klar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!