Lisas basilikakyckling

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Lisas basilikakyckling är ett recept som jag fick skickat till mig på Instagram från Lisa. Ett riktigt enkelt och supergott recept med kyckling och panchetta…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
recipe 22459
8bc36d751032a42571cb5924784878b6?s=96&d=mm&r=gSkapareLisalinFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Lisas basilikakyckling är ett recept som jag fick skickat till mig på Instagram från Lisa.
Ett riktigt enkelt och supergott recept med kyckling och panchetta i en härlig kombination med basilika.
Om du har lyckats att odla fram stora mängder basilika hemma, då är detta en perfekt rätt för att "göra av" med en del basilika.

Recept och bilder: Lisa Linder

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 160 g Tärnad panchettaTa bacon om du inte har panchetta.
 600 g Strimlad kyckling
 4 deciliter Grädde
 5 deciliter Färsk hackad basilika
 3 Vitlöksklyftor
 1 dl Riven parmesanost
 0,50 Hackad schalottenlök
 12-15 körsbärstomater
 Olivolja att steka i
 Salt
 Nymalen svartpeppar

Gör så här:

1

Dela körsbärstomaterna på hälften.

2

Mixa/blanda ihop grädde, basilika, vitlök, schalottenlök och parmesanost.

3

Bryn panchetta och kyckling i olivoljan i en stekpanna med höga kanter.
Salta och peppra lite.

4

Lägg i körsbärstomaterna i pannan och blanda runt lite.

5

Tillsätt den mixade grädden och låt allt koka upp snabbt.

6

Sänk värmen och låt det hela puttra till en fin konsistens.

7

Smaka av med salt och peppar.

Servera!

81636304 lisas basilikakyckling3

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 160 g Tärnad panchettaTa bacon om du inte har panchetta.
 600 g Strimlad kyckling
 4 deciliter Grädde
 5 deciliter Färsk hackad basilika
 3 Vitlöksklyftor
 1 dl Riven parmesanost
 0,50 Hackad schalottenlök
 12-15 körsbärstomater
 Olivolja att steka i
 Salt
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Dela körsbärstomaterna på hälften.

2

Mixa/blanda ihop grädde, basilika, vitlök, schalottenlök och parmesanost.

3

Bryn panchetta och kyckling i olivoljan i en stekpanna med höga kanter.
Salta och peppra lite.

4

Lägg i körsbärstomaterna i pannan och blanda runt lite.

5

Tillsätt den mixade grädden och låt allt koka upp snabbt.

6

Sänk värmen och låt det hela puttra till en fin konsistens.

7

Smaka av med salt och peppar.

Servera!

81636304 lisas basilikakyckling3

Lisas basilikakyckling

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida