Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lisas basilikakyckling

5 av 2 röster
Lisas basilikakyckling

Lisas basilikakyckling är ett recept som jag fick skickat till mig på Instagram från Lisa.
Ett riktigt enkelt och supergott recept med kyckling och panchetta i en härlig kombination med basilika.
Om du har lyckats att odla fram stora mängder basilika hemma, då är detta en perfekt rätt för att ”göra av” med en del basilika.

Recept och bilder: Lisa Linder

Total tid: 30 minuter
Servings: 4
Author: Lisalin

Ingredienser

Instructions

  • Dela körsbärstomaterna på hälften.
  • Mixa/blanda ihop grädde, basilika, vitlök, schalottenlök och parmesanost.
  • Bryn panchetta och kyckling i olivoljan i en stekpanna med höga kanter. Salta och peppra lite.
  • Lägg i körsbärstomaterna i pannan och blanda runt lite.
  • Tillsätt den mixade grädden och låt allt koka upp snabbt.
  • Sänk värmen och låt det hela puttra till en fin konsistens.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera!
    En skål med basilikakyckling, körsbärstomater och färsk basilika på en vit tallrik.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.