Lisas basilikakyckling

2
Innehåll
Lisas basilikakyckling är ett recept som jag fick skickat till
mig på Instagram från Lisa.
Ett riktigt enkelt och supergott recept med kyckling och panchetta
i en härlig kombination med basilika.
Om du har lyckats att odla fram stora mängder basilika hemma, då är
detta en perfekt rätt för att ”göra av” med en del basilika.
Recept och bilder: Lisa Linder
Total tid:
30 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 160 g Tärnad panchetta
- 600 g Strimlad kyckling
- 4 dl Grädde
- 5 dl Färsk hackad basilika
- 3 Vitlöksklyftor
- 1 dl Riven parmesanost
- 0,5 Hackad schalottenlök
- 12-15 körsbärstomater
- Olivolja att steka i
- salt
- nymalen svartpeppar
Instructions
- Dela körsbärstomaterna på hälften.
- Bryn panchetta och kyckling i olivoljan i en stekpanna med höga kanter. Salta och peppra lite.
- Lägg i körsbärstomaterna i pannan och blanda runt lite.
- Tillsätt den mixade grädden och låt allt koka upp snabbt.
- Sänk värmen och låt det hela puttra till en fin konsistens.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!