Lisas basilikakyckling är ett recept som jag fick skickat till mig på Instagram från Lisa.
Ett riktigt enkelt och supergott recept med kyckling och panchetta i en härlig kombination med basilika.
Om du har lyckats att odla fram stora mängder basilika hemma, då är detta en perfekt rätt för att "göra av" med en del basilika.
Recept och bilder: Lisa Linder
Dela körsbärstomaterna på hälften.
Mixa/blanda ihop grädde, basilika, vitlök, schalottenlök och parmesanost.
Bryn panchetta och kyckling i olivoljan i en stekpanna med höga kanter.
Salta och peppra lite.
Lägg i körsbärstomaterna i pannan och blanda runt lite.
Tillsätt den mixade grädden och låt allt koka upp snabbt.
Sänk värmen och låt det hela puttra till en fin konsistens.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Dela körsbärstomaterna på hälften.
Mixa/blanda ihop grädde, basilika, vitlök, schalottenlök och parmesanost.
Bryn panchetta och kyckling i olivoljan i en stekpanna med höga kanter.
Salta och peppra lite.
Lägg i körsbärstomaterna i pannan och blanda runt lite.
Tillsätt den mixade grädden och låt allt koka upp snabbt.
Sänk värmen och låt det hela puttra till en fin konsistens.