Lisas pilgrimmare är en härlig förrätt!
Färska stekta pilgrimsmusslor på en spegel av underbar basilikasås. Sen toppar man det hela med lite forellrom. HUR gott låter inte det då?
Justera antal pilgrimsmusslor beroende på hur stora de är.
Hacka basilikan och löken.
Fräs schalottenlök i smör.
Häll i grädden och koka upp den med löken.
Smält smör i stekpanna.
Pressa i vitlöks klyftan.
Salta och peppra musslorna.
Stek dom i smöret till rätt konsistens.
Låt dom rinna av lite på hushållspapper.
Lägg såsen som en spegel på tallrikarna och lägg på musslorna och toppa med rom ovanpå.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka basilikan och löken.
Fräs schalottenlök i smör.
Häll i grädden och koka upp den med löken.
Smält smör i stekpanna.
Pressa i vitlöks klyftan.
Salta och peppra musslorna.
Stek dom i smöret till rätt konsistens.
Låt dom rinna av lite på hushållspapper.
Lägg såsen som en spegel på tallrikarna och lägg på musslorna och toppa med rom ovanpå.