Lisas pilgrimmare
0
Lisas pilgrimmare är en härlig förrätt!
Färska stekta pilgrimsmusslor på en spegel av underbar basilikasås. Sen toppar man det hela med lite forellrom. HUR gott låter inte det då?
Justera antal pilgrimsmusslor beroende på hur stora de är.
Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 12 st pilgrimsmusslor
- 3 krukor basilika
- 3 dl vispgrädde
- 1 vitlöksklyfta
- 1 schalottenlök
- 3 msk smör
- 80 g forellrom
- salt och peppar
Instruktioner
Såsen
- Hacka basilikan och löken.
- Fräs schalottenlök i smör.
- Häll i grädden och koka upp den med löken.
Pilgrimsmusslorna
- Smält smör i stekpanna. Pressa i vitlöks klyftan.
- Salta och peppra musslorna. Stek dom i smöret till rätt konsistens. Låt dom rinna av lite på hushållspapper.
Servering
- Lägg såsen som en spegel på tallrikarna och lägg på musslorna och toppa med rom ovanpå.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!