Lisas pilgrimmare

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Lisas pilgrimmare är en härlig förrätt! Färska stekta pilgrimsmusslor på en spegel av underbar basilikasås. Sen toppar man det hela med lite forellrom. HUR gott…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Lisas pilgrimmare
8bc36d751032a42571cb5924784878b6?s=96&d=mm&r=gSkapareLisalinFörberedelse20 minTillagning5 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

Lisas pilgrimmare är en härlig förrätt!
Färska stekta pilgrimsmusslor på en spegel av underbar basilikasås. Sen toppar man det hela med lite forellrom. HUR gott låter inte det då?

Justera antal pilgrimsmusslor beroende på hur stora de är.

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 12 st pilgrimsmusslor
 3 krukor basilika
 3 deciliter vispgrädde
 1 vitlöksklyfta
 1 schalottenlök
 3 msk smör
 80 g forellromEller annan rom, t ex stenbit, löjrom eller liknande.
 salt och peppar

Gör så här:

Såsen
1

Hacka basilikan och löken.

2

Fräs schalottenlök i smör.

3

Häll i grädden och koka upp den med löken.

4

Häll i basilikan.
Koka några minuter och mixa såsen.
Smaka av med salt och peppar.

Pilgrimsmusslorna
5

Smält smör i stekpanna.
Pressa i vitlöks klyftan.

6

Salta och peppra musslorna.
Stek dom i smöret till rätt konsistens.
Låt dom rinna av lite på hushållspapper.

Servering
7

Lägg såsen som en spegel på tallrikarna och lägg på musslorna och toppa med rom ovanpå.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 12 st pilgrimsmusslor
 3 krukor basilika
 3 deciliter vispgrädde
 1 vitlöksklyfta
 1 schalottenlök
 3 msk smör
 80 g forellromEller annan rom, t ex stenbit, löjrom eller liknande.
 salt och peppar

Instruktioner

Såsen
1

Hacka basilikan och löken.

2

Fräs schalottenlök i smör.

3

Häll i grädden och koka upp den med löken.

4

Häll i basilikan.
Koka några minuter och mixa såsen.
Smaka av med salt och peppar.

Pilgrimsmusslorna
5

Smält smör i stekpanna.
Pressa i vitlöks klyftan.

6

Salta och peppra musslorna.
Stek dom i smöret till rätt konsistens.
Låt dom rinna av lite på hushållspapper.

Servering
7

Lägg såsen som en spegel på tallrikarna och lägg på musslorna och toppa med rom ovanpå.

Lisas pilgrimmare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida