Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lisas pilgrimmare

Inga röster än
Lisas pilgrimmare

Lisas pilgrimmare är en härlig förrätt!
Färska stekta pilgrimsmusslor på en spegel av underbar basilikasås. Sen toppar man det hela med lite forellrom. HUR gott låter inte det då?

Justera antal pilgrimsmusslor beroende på hur stora de är.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: Lisalin

Ingredienser

Instruktioner

Såsen

  • Hacka basilikan och löken.
  • Häll i grädden och koka upp den med löken.
  • Häll i basilikan. Koka några minuter och mixa såsen. Smaka av med salt och peppar.

Pilgrimsmusslorna

  • Smält smör i stekpanna. Pressa i vitlöks klyftan.
  • Salta och peppra musslorna. Stek dom i smöret till rätt konsistens. Låt dom rinna av lite på hushållspapper.

Servering

  • Lägg såsen som en spegel på tallrikarna och lägg på musslorna och toppa med rom ovanpå.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg