Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ljummen auberginesallad

Inga röster än
Ljummen auberginesallad

En ljummen auberginesallad är ett recept som du kan äta precis som den är, kanske som en rätt på en god buffé, eller så har du den som ett tillbehör till något gott protein. Smakerna passar perfekt till sommarens grillat. Kanske till en helgrillad fläskfilé eller grekiska kycklingspett.

Du kan välja själv om du vill servera salladen ljummen eller kall. Personligen så tycker jag att den är som godast ljummen och nytillagad, men det smakar riktigt bra dagen efter med.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 4 portioner
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skölj auberginen och skär dom i 2-3 cm tjocka skivor.
  • Placera ut dom på hushållspapper och salta lite ovanpå. Låt ligga i cirka 20 minuter så att saltet kan dra ur lite vätska.
  • Skär under tiden upp grönsakerna och lägg dom åt sidan så länge.
  • Ta lite nytt hushållspapper och torka bort så mycket vätska du kan.
  • Värm upp en stor stekpanna och värm olja i den (det behövs rätt rejäl mängd olja).
    Lägg i auberginen och stek dom som om det vore små biffar. Stek tills det att dom har fått en vacker gyllene yta och vänd dom och stek lika länge.
  • Lägg upp den stekta auberginen på lite hushållspapper igen för att få bort överflödig olja.
  • Lägg aubergine, tomater, paprika, rödlök, vitlök, färsk chili och örterna i en bunke och vänd runt dom så att dom blandas.
  • Flytta över allt till ett serveringsfat. Ringla sweet chilisås över (om du vill använda det).
    Strö lite flingsalt och nymalen svartpeppar över, ringla olivolja över och pressa färsk lime ovanpå allt.
  • Servera direkt!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg