Ljusa tekakor med vallmofrön

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Dessa ljusa tekakor med vallmofrön är ett supergott lchfbröd som är lätt att baka och går fort att tillaga. Går utmärkt att baka och sedan…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Ljusa tekakor med vallmofrön
ANNONS
Profilbild för @sockerfrittsaklartSkapare@sockerfrittsaklartFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Dessa ljusa tekakor med vallmofrön är ett supergott lchfbröd som är lätt att baka och går fort att tillaga.

Går utmärkt att baka och sedan förvara i kylen, eller frysa in.

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 5 Ägg
 300 g Rivost
 0,50 dl Solrosmjöl
 0,50 dl Chiafrö
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Xantangummi
 1 nypa Salt
 2 msk Parmesanost
 1 msk Vallmofrön

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper.

2

Vispa upp äggen och blanda ner osten.

3

Blanda dom torra ingredienserna och rör ner dom i äggblandningen.

Ljusa tekakor med vallmofrön

4

Forma till bollar och tryck ut till tekakor.
Strö över vallmofrön och parmesan ost.
In i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.

Ljusa tekakor med vallmofrön

5

Sen är det bara att njuta av en perfekt smörgås.

Ljusa tekakor med vallmofrön

6

Frasig yta och mjuk god insida.

Ljusa tekakor med vallmofrön

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 5 Ägg
 300 g Rivost
 0,50 dl Solrosmjöl
 0,50 dl Chiafrö
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Xantangummi
 1 nypa Salt
 2 msk Parmesanost
 1 msk Vallmofrön

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper.

2

Vispa upp äggen och blanda ner osten.

3

Blanda dom torra ingredienserna och rör ner dom i äggblandningen.

Ljusa tekakor med vallmofrön

4

Forma till bollar och tryck ut till tekakor.
Strö över vallmofrön och parmesan ost.
In i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.

Ljusa tekakor med vallmofrön

5

Sen är det bara att njuta av en perfekt smörgås.

Ljusa tekakor med vallmofrön

6

Frasig yta och mjuk god insida.

Ljusa tekakor med vallmofrön

Ljusa tekakor med vallmofrön
Profilbild för @sockerfrittsaklart

Recept av: @sockerfrittsaklart

Hobbybagare, inspiratör och glädjespridare. Jag gör det på mitt sätt 💕 Lchf Ketovänligt Sockerfritt Glutenfritt Alkoholfritt Hälsosam livsstil

Visa alla recept från @sockerfrittsaklart Hemsida https://www.instagram.com/sockerfrittsaklart/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida