Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lökgratinerad fläskytterfilé

Inga röster än
Skapat: 24 oktober, 2024
Senast ändrat: 24 oktober, 2024
Lökgratinerad fläskytterfilé

Lökgratinerad fläskytterfilé är en smakrik och saftig LCHF-rätt där fläskytterfilé täcks med en generös mängd löksås och gratineras till perfektion.

Fläskytterfilén steks först gyllene och får en fin stekyta, innan den täcks med mjukstekt lök i en gräddig sås och gratineras med ost för att få en härligt krämig och gyllene yta.

Löken ger en söt och djup smak som kompletterar köttet perfekt, medan osten adderar en fyllig och krämig textur. Servera gärna med en krispig grönsallad eller ugnsrostade grönsaker för en komplett LCHF-måltid.

Den här rätten är både enkel att tillaga och passar perfekt till både vardagsmiddag och festligare tillfällen.

Andra goda recept med fläskytterfilé

Tomatgratinerad fläskytterfilé
Fläskytterfilé i sockerkaksform
Helstekt fläskytterfilé i ugn

Lökgratinerad fläskytterfilé | LCHF-arkivet
Lökgratinerad fläskytterfilé 14
Total tid: 1 timme
Servings: 6 portioner
Calories: 746kcal
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C (varmluftsinställning).
  • Skär köttet i skivor som är 0,5–1 cm tjocka. Stek det i en stor stekpanna tills det får en fin yta och krydda med örtsalt och svartpeppar.
    Tio bitar av stekta fläskytterfiléer i en metallpanna med brynt fett.
  • Flytta över köttet till en ugnsfast form.
  • Medan köttet bryns, skiva löken. Tillsätt lite extra smör i samma stekpanna som du använde för köttet och stek löken på medelvärme tills den mjuknar, cirka fem minuter.
    Blandning av stekta lökar i en metallpanna, gyllenbruna och mjuka.
  • Häll i övriga ingredienser, förutom den rivna osten, och låt allt småputtra i cirka fem minuter.
    Krämlig gräddsås med svamp och örter i en stekpanna med en slev.
  • Smaka av såsen och tillsätt mer kryddor om det behövs. Häll såsen över köttet i formen.
  • Strö över riven ost och ställ in i ugnen. Gratinera i 15–20 minuter tills allt har fått en gyllene färg.
    Rätt med gratinerad fläskytterfilé täckt med lök och riven ost i en ugnsform.

Näringsinnehåll

Kalorier: 746kcal | Kolhydrater: 13g | Protein: 40g | Fett: 59g | Fiber: 1g
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Lökgratinerad fläskytterfilé”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.