Löksill

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Löksill måste ju vara en av våra absolut mest klassiska sillsorter som vi äter till egentligen alla högtider, förutom kanske nyårsafton. Men, jag tror nog…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
loksill Löksill

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Löksill måste ju vara en av våra absolut mest klassiska sillsorter som vi äter till egentligen alla högtider, förutom kanske nyårsafton.
Men, jag tror nog att det står löksill på både midsommar, påsk och jul runt om på väldigt många bord i Sverige.

Sen så kan man ju faktiskt köpa löksill året om i precis alla matbutiker.

En burk med hemlagad löksill.

Men, till saken hör att en klassisk löksill som man köper i affären är rätt så fullmatad med socker och kolhydrater och det är ju lite trist. Jag själv tycker att den översöta smaken tar bort i stort sett alla andra goda smaker som finns i löksillen, speciellt den goda löksmaken.

Så, jag har gjort ett recept här som är med mindre kolhydrater och om man använder mitt recept på inlagd sill, så är den faktiskt helt sockerfri. Istället har jag använt mig av sötning för att få till sötman.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 400 g Sockerfri inlagd sillEller 5-minuters sill om du är ok med det.
 0,75 dl Ättika
 2 deciliter Vatten
 0,50 dl Sötning
 5 st Lagerblad
 2 st Nejlikor
 50 g Purjolök
 1 st Rödlök
 1 st Gul lök
ANNONS

 

Gör så här:

1

Koka upp en lag av ättika, vatten, sötning, lagerblad, kryddpepparkorn och nejlika.
Den ska bara koka upp så att sötningen löses upp.

2

Dra lagen åt sidan och låt den svalna. Har du bråttom så ställ den ute i kylan om det är vinter, annars kan du ställa kastrullen i ett kallt isbad.

3

Skiva lök och purjolök.

4

Om sillen inte är delad i bitar, så dela den i lagom stora bitar.

5

Ta nu en väl rengjord glasburk och varva sill och lök om vartannat.

6

Häll på den kalla lagen, med kryddor och allt. Se till att vätskan täcker allt innehåll.

7

Sätt på ett lock och förvara i kyl minst ett dygn innan du äter av sillen.

Löksillen håller cirka en vecka i kyl.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Sockerfri inlagd sillEller 5-minuters sill om du är ok med det.
 0,75 dl Ättika
 2 deciliter Vatten
 0,50 dl Sötning
 5 st Lagerblad
 2 st Nejlikor
 50 g Purjolök
 1 st Rödlök
 1 st Gul lök

Instruktioner

1

Koka upp en lag av ättika, vatten, sötning, lagerblad, kryddpepparkorn och nejlika.
Den ska bara koka upp så att sötningen löses upp.

2

Dra lagen åt sidan och låt den svalna. Har du bråttom så ställ den ute i kylan om det är vinter, annars kan du ställa kastrullen i ett kallt isbad.

3

Skiva lök och purjolök.

4

Om sillen inte är delad i bitar, så dela den i lagom stora bitar.

5

Ta nu en väl rengjord glasburk och varva sill och lök om vartannat.

6

Häll på den kalla lagen, med kryddor och allt. Se till att vätskan täcker allt innehåll.

7

Sätt på ett lock och förvara i kyl minst ett dygn innan du äter av sillen.

Löksillen håller cirka en vecka i kyl.

Löksill
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida