Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Löksill

Inga röster än
Löksill

Löksill måste ju vara en av våra absolut mest klassiska sillsorter som vi äter till egentligen alla högtider, förutom kanske nyårsafton.
Men, jag tror nog att det står löksill på både midsommar, påsk och jul runt om på väldigt många bord i Sverige.

Sen så kan man ju faktiskt köpa löksill året om i precis alla matbutiker.

En burk med hemlagad löksill.

Men, till saken hör att en klassisk löksill som man köper i affären är rätt så fullmatad med socker och kolhydrater och det är ju lite trist. Jag själv tycker att den översöta smaken tar bort i stort sett alla andra goda smaker som finns i löksillen, speciellt den goda löksmaken.

Så, jag har gjort ett recept här som är med mindre kolhydrater och om man använder mitt recept på inlagd sill, så är den faktiskt helt sockerfri. Istället har jag använt mig av sötning för att få till sötman.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 8
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Koka upp en lag av ättika, vatten, sötning, lagerblad, kryddpepparkorn och nejlika. Den ska bara koka upp så att sötningen löses upp.
  • Dra lagen åt sidan och låt den svalna. Har du bråttom så ställ den ute i kylan om det är vinter, annars kan du ställa kastrullen i ett kallt isbad.
  • Skiva lök och purjolök.
  • Om sillen inte är delad i bitar, så dela den i lagom stora bitar.
  • Ta nu en väl rengjord glasburk och varva sill och lök om vartannat.
  • Häll på den kalla lagen, med kryddor och allt. Se till att vätskan täcker allt innehåll.
  • Sätt på ett lock och förvara i kyl minst ett dygn innan du äter av sillen.Löksillen håller cirka en vecka i kyl.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg