Lökskysås

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Lökskysås är ju en otroligt klassisk och superenkel sås att göra. Jag vet inte varför jag inte har kommit på att göra den tidigare, men…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Lökskysås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Lökskysås är ju en otroligt klassisk och superenkel sås att göra.
Jag vet inte varför jag inte har kommit på att göra den tidigare, men det är nu när jag börjat äta mer mejerifri kost som det slog mig att jag kan göra lökskysås istället för en hederlig löksås.

Jag hade den till mina goda älgfärsbiffar och det satt som en smäck. Otroligt gott!

I receptet använder jag mig av koncentrerad kalvfond, men du kan använda vanlig köttbuljong om du vill. Det ska bli en liter färdig buljong i alla fall.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 300 g Gul lök
 1 l Vatten
 2 msk Tamarisoja
 2 msk Arrowrot
 Nymalen svartpeppar
 Smör till stekningEller olja för helt mejerifritt.

 

Gör så här:

1

Skiva löken och hacka vitlöken.

2

Fräs löken och vitlöken i smöret/oljan.
Den ska inte få massor av färg, men lite färg kan det få.
Fräs tills den mjuknat lite.

3

Slå på vatten, kalvfond, tamarisoja och lite svartpeppar.
Låt koka upp och sen stå och puttra cirka 10 minuter på svag värme.

4

Nu ska vi reda av såsen.
Blanda arrowroten i lite kallt vatten, behövs bara ett par matskedar vatten.

5

Rör sedan ner redningen i den kokande buljongen tills du har fått en lagom simmig konsistens.
En skysås ska inte vara tjock, utan den ska vara simmig.

6

Smaka sedan av med salt och peppar och servera sedan till goda pannbiffar eller liknande.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Gul lök
 1 l Vatten
 2 msk Tamarisoja
 2 msk Arrowrot
 Nymalen svartpeppar
 Smör till stekningEller olja för helt mejerifritt.

Instruktioner

1

Skiva löken och hacka vitlöken.

2

Fräs löken och vitlöken i smöret/oljan.
Den ska inte få massor av färg, men lite färg kan det få.
Fräs tills den mjuknat lite.

3

Slå på vatten, kalvfond, tamarisoja och lite svartpeppar.
Låt koka upp och sen stå och puttra cirka 10 minuter på svag värme.

4

Nu ska vi reda av såsen.
Blanda arrowroten i lite kallt vatten, behövs bara ett par matskedar vatten.

5

Rör sedan ner redningen i den kokande buljongen tills du har fått en lagom simmig konsistens.
En skysås ska inte vara tjock, utan den ska vara simmig.

6

Smaka sedan av med salt och peppar och servera sedan till goda pannbiffar eller liknande.

Lökskysås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida