Lökskysås är ju en otroligt klassisk och superenkel sås att göra.
Jag vet inte varför jag inte har kommit på att göra den tidigare, men det är nu när jag börjat äta mer mejerifri kost som det slog mig att jag kan göra lökskysås istället för en hederlig löksås.
Jag hade den till mina goda älgfärsbiffar och det satt som en smäck. Otroligt gott!
I receptet använder jag mig av koncentrerad kalvfond, men du kan använda vanlig köttbuljong om du vill. Det ska bli en liter färdig buljong i alla fall.
Skiva löken och hacka vitlöken.
Fräs löken och vitlöken i smöret/oljan.
Den ska inte få massor av färg, men lite färg kan det få.
Fräs tills den mjuknat lite.
Slå på vatten, kalvfond, tamarisoja och lite svartpeppar.
Låt koka upp och sen stå och puttra cirka 10 minuter på svag värme.
Nu ska vi reda av såsen.
Blanda arrowroten i lite kallt vatten, behövs bara ett par matskedar vatten.
Rör sedan ner redningen i den kokande buljongen tills du har fått en lagom simmig konsistens.
En skysås ska inte vara tjock, utan den ska vara simmig.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skiva löken och hacka vitlöken.
Fräs löken och vitlöken i smöret/oljan.
Den ska inte få massor av färg, men lite färg kan det få.
Fräs tills den mjuknat lite.
Slå på vatten, kalvfond, tamarisoja och lite svartpeppar.
Låt koka upp och sen stå och puttra cirka 10 minuter på svag värme.
Nu ska vi reda av såsen.
Blanda arrowroten i lite kallt vatten, behövs bara ett par matskedar vatten.
Rör sedan ner redningen i den kokande buljongen tills du har fått en lagom simmig konsistens.
En skysås ska inte vara tjock, utan den ska vara simmig.