Detta recept på curryfärs med blomkål är ett recept som Lola skriver är hennes sons favoritrecept.
Ett fantastiskt enkelt och gott recept som du lätt svänger ihop.
Jag kan även tänka mig att man kan tillaga det i en slow cooker om man vill.
Recept och bild: Lolas mat
Receptet ger cirka 3-4 portioner.
Bryn köttfärsen i en traktörpanna, dvs en stekpanna med hög kant.
Under tiden som du bryner färsen så skär du blomkålen i mindre bitar. Storlek beror helt på vad du tycker om. Jag kan själv tycka att det är gott med lite tuggmotstånd i maten, men det funkar även att riva blomkålen om du vill ha det smått, eller om barnen kanske ska äta.
Tillsätt curryn i färsen och blanda ordentligt.
Lägg i blomkålen och tillsätt övriga ingredienser.
Rör om och låt allt koka upp.
Sänk värmen lite och låt det hela sedan stå och puttra i cirka 15-20 minuter tills det att blomkålen mjuknat och allt blivit lite krämigt.
Servera direkt med gott tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Bryn köttfärsen i en traktörpanna, dvs en stekpanna med hög kant.
Under tiden som du bryner färsen så skär du blomkålen i mindre bitar. Storlek beror helt på vad du tycker om. Jag kan själv tycka att det är gott med lite tuggmotstånd i maten, men det funkar även att riva blomkålen om du vill ha det smått, eller om barnen kanske ska äta.
Tillsätt curryn i färsen och blanda ordentligt.
Lägg i blomkålen och tillsätt övriga ingredienser.
Rör om och låt allt koka upp.
Sänk värmen lite och låt det hela sedan stå och puttra i cirka 15-20 minuter tills det att blomkålen mjuknat och allt blivit lite krämigt.
Servera direkt med gott tillbehör.