Hoppa till innehåll

Lola’s curryfärs med blomkål

5 av 1 röst
Sparat av: st
Lola’s curryfärs med blomkål

Detta recept på curryfärs med blomkål är ett recept som Lola skriver är hennes sons favoritrecept.
Ett fantastiskt enkelt och gott recept som du lätt svänger ihop.
Jag kan även tänka mig att man kan tillaga det i en slow cooker om man vill.

Recept och bild: Lolas mat

Receptet ger cirka 3-4 portioner.

5 av 1 röst
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Du behöver

Förslag på tillbehör

  • Grönsakstimbal
  • Grönkålssallad med parmesan och citron
  • Medelhavsinspirerad sallad

Instruktioner

  • Bryn köttfärsen i en traktörpanna, dvs en stekpanna med hög kant.
  • Under tiden som du bryner färsen så skär du blomkålen i mindre bitar. Storlek beror helt på vad du tycker om. Jag kan själv tycka att det är gott med lite tuggmotstånd i maten, men det funkar även att riva blomkålen om du vill ha det smått, eller om barnen kanske ska äta.
  • Tillsätt curryn i färsen och blanda ordentligt.
  • Lägg i blomkålen och tillsätt övriga ingredienser. Rör om och låt allt koka upp.
  • Sänk värmen lite och låt det hela sedan stå och puttra i cirka 15-20 minuter tills det att blomkålen mjuknat och allt blivit lite krämigt.
  • Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry.
  • Servera direkt med gott tillbehör.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg