Lola’s curryfärs med blomkål

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Detta recept på curryfärs med blomkål är ett recept som Lola skriver är hennes sons favoritrecept. Ett fantastiskt enkelt och gott recept som du lätt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Lola’s curryfärs med blomkål
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Detta recept på curryfärs med blomkål är ett recept som Lola skriver är hennes sons favoritrecept.
Ett fantastiskt enkelt och gott recept som du lätt svänger ihop.
Jag kan även tänka mig att man kan tillaga det i en slow cooker om man vill.

Recept och bild: Lolas mat

Receptet ger cirka 3-4 portioner.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g KöttfärsAv valfri sort. Lammfärs kan vara riktigt gott till detta.
 1 st Blomkålshuvud
 3 msk Currypulver
 4 deciliter Vatten
 2 deciliter Crème fraiche
 150 g Fetaost
 Smör till stekning
Du behöver
Förslag på tillbehör

 

Gör så här:

1

Bryn köttfärsen i en traktörpanna, dvs en stekpanna med hög kant.

2

Under tiden som du bryner färsen så skär du blomkålen i mindre bitar. Storlek beror helt på vad du tycker om. Jag kan själv tycka att det är gott med lite tuggmotstånd i maten, men det funkar även att riva blomkålen om du vill ha det smått, eller om barnen kanske ska äta.

3

Tillsätt curryn i färsen och blanda ordentligt.

4

Lägg i blomkålen och tillsätt övriga ingredienser.
Rör om och låt allt koka upp.

5

Sänk värmen lite och låt det hela sedan stå och puttra i cirka 15-20 minuter tills det att blomkålen mjuknat och allt blivit lite krämigt.

6

Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry.

7

Servera direkt med gott tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g KöttfärsAv valfri sort. Lammfärs kan vara riktigt gott till detta.
 1 st Blomkålshuvud
 3 msk Currypulver
 4 deciliter Vatten
 2 deciliter Crème fraiche
 150 g Fetaost
 Smör till stekning
Du behöver
Förslag på tillbehör

Instruktioner

1

Bryn köttfärsen i en traktörpanna, dvs en stekpanna med hög kant.

2

Under tiden som du bryner färsen så skär du blomkålen i mindre bitar. Storlek beror helt på vad du tycker om. Jag kan själv tycka att det är gott med lite tuggmotstånd i maten, men det funkar även att riva blomkålen om du vill ha det smått, eller om barnen kanske ska äta.

3

Tillsätt curryn i färsen och blanda ordentligt.

4

Lägg i blomkålen och tillsätt övriga ingredienser.
Rör om och låt allt koka upp.

5

Sänk värmen lite och låt det hela sedan stå och puttra i cirka 15-20 minuter tills det att blomkålen mjuknat och allt blivit lite krämigt.

6

Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry.

7

Servera direkt med gott tillbehör.

Lola’s curryfärs med blomkål
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida