Det här är ett bröd som kommer från Lolasmat och jag snubblade över det och tyckte att det lät otroligt gott. Det är Lolas favoritbröd och alla som hon har bjudit på det har tyckt om det och undrat om det verkligen inte finns mjöl i det. Klart att det finns mjöl i det, men det är mandel och nötter som man maler ner till mjöl.
Tips! Häll i en liten skvätt whisky eller rom i degen för att ge det en liten extra piff.
Kesellan kan du byta ut mot crème fraiche om du vill.Beställ ingredienser här till bra priser och utan frakt (affiliate-länkar som du gärna får använda för att sponsra LCHF-arkivet):
- Sötmandel (ekologiskt)
- Fiberhusk
- Sesamfrön (ekologiskt)
- Pumpafrön (ekologiskt)
Brödkryddor kan du använda det du själv tycker är gott. Det finns olika varianter att använda.
Recept och bild: Lolasmat
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och kesella.
Mal nötterna till ett fint mjöl (inte de hackade mandlarna). Blanda ihop dem med de andra torra ingredienserna förutom pumpafröna.
Tillsätt de torra ingredienserna i omgångar i äggvispet och tillsätt även vätskan.
Låt smeten svälla i 10 minuter.
Häll upp smeten i en smord avlång brödform
Strö över pumpafröna och ställ in nederst i ugnen.
Grädda i cirka 80 minuter.
Brödet är klart när det låter ihåligt när du knackar i botten av det.
Låt svalna på ett galler under handduk.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och kesella.
Mal nötterna till ett fint mjöl (inte de hackade mandlarna). Blanda ihop dem med de andra torra ingredienserna förutom pumpafröna.
Tillsätt de torra ingredienserna i omgångar i äggvispet och tillsätt även vätskan.
Låt smeten svälla i 10 minuter.
Häll upp smeten i en smord avlång brödform
Strö över pumpafröna och ställ in nederst i ugnen.
Grädda i cirka 80 minuter.
Brödet är klart när det låter ihåligt när du knackar i botten av det.
Låt svalna på ett galler under handduk.