Lollos LCHF-tjockpannkaka

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 6 röster - Betygsätt

Lollos tjockpannkaka har blivit en succé i LCHF-kretsar och idag så var jag tvungen att testa den. En väldigt lätt lagad och snabb rätt som…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Lollos LCHF-tjockpannkaka
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Lollos tjockpannkaka har blivit en succé i LCHF-kretsar och idag så var jag tvungen att testa den.

En väldigt lätt lagad och snabb rätt som funkar som mellanmål eller varför inte till frukost.

Servera med bär och grädde eller kanske lite smör blandat med kanel och lite sötströ.

Jag har skrivit att det är till två personer, men det räcker nästan till fyra personer om man inte är så hungrig.

Tack till Lollo för receptet.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 4 Ägg
 25 g Smör
 2 msk Vatten
 1 krm Salt

 

Gör så här:

1

Smält smöret i en stor stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

3

Vispa äggen för hand någon minut. Behöver inte bli speciellt pösigt.

5

Blanda i de andra ingredienserna i äggen (glöm inte det smälta smöret). Låt stå och svälla cirka fem minuter.

7

Lägg smeten i en varm stekpanna med en klick smör i och bred ut smeten med en slickepott så den täcker hela stekpannan.

9

Stek på medelhög värme några minuter och vänd den sedan och stek den lite på andra sidan. Känn med en gaffel om den är färdig. Torr gaffel = Klar.

11

Lägg upp och skär i bitar och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 Ägg
 25 g Smör
 2 msk Vatten
 1 krm Salt

Instruktioner

1

Smält smöret i en stor stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

3

Vispa äggen för hand någon minut. Behöver inte bli speciellt pösigt.

5

Blanda i de andra ingredienserna i äggen (glöm inte det smälta smöret). Låt stå och svälla cirka fem minuter.

7

Lägg smeten i en varm stekpanna med en klick smör i och bred ut smeten med en slickepott så den täcker hela stekpannan.

9

Stek på medelhög värme några minuter och vänd den sedan och stek den lite på andra sidan. Känn med en gaffel om den är färdig. Torr gaffel = Klar.

11

Lägg upp och skär i bitar och servera direkt.

Lollos LCHF-tjockpannkaka
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida