Lollos tjockpannkaka har blivit en succé i LCHF-kretsar och idag så var jag tvungen att testa den.
En väldigt lätt lagad och snabb rätt som funkar som mellanmål eller varför inte till frukost.
Servera med bär och grädde eller kanske lite smör blandat med kanel och lite sötströ.
Jag har skrivit att det är till två personer, men det räcker nästan till fyra personer om man inte är så hungrig.
Tack till Lollo för receptet.
Smält smöret i en stor stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Vispa äggen för hand någon minut. Behöver inte bli speciellt pösigt.
Blanda i de andra ingredienserna i äggen (glöm inte det smälta smöret). Låt stå och svälla cirka fem minuter.
Lägg smeten i en varm stekpanna med en klick smör i och bred ut smeten med en slickepott så den täcker hela stekpannan.
Stek på medelhög värme några minuter och vänd den sedan och stek den lite på andra sidan. Känn med en gaffel om den är färdig. Torr gaffel = Klar.
Lägg upp och skär i bitar och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält smöret i en stor stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Vispa äggen för hand någon minut. Behöver inte bli speciellt pösigt.
Blanda i de andra ingredienserna i äggen (glöm inte det smälta smöret). Låt stå och svälla cirka fem minuter.
Lägg smeten i en varm stekpanna med en klick smör i och bred ut smeten med en slickepott så den täcker hela stekpannan.
Stek på medelhög värme några minuter och vänd den sedan och stek den lite på andra sidan. Känn med en gaffel om den är färdig. Torr gaffel = Klar.
Lägg upp och skär i bitar och servera direkt.
marie ackell liden says:
Jag gjorde pannkakan med strimlad, stekt bacon i och det blev ganska gott, men väldigt bastant. Jag tänker pröva igen men med hälften av husken och kanske lite bikarbonat också.
Paula Eriksson says:
Mums perfekt frukost, blåbär och lite grädde
LCHF-arkivet says:
Ja, det är riktigt gott!