Lövbit med falsk bearnaisesås

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 4 röster - Betygsätt

Lövbit med falsk bearnaisesås, eller som det ofta kallas runt om på internet, falsk lövbiff, är ett recept som har blivit otroligt populärt i olika…

Läs mer 9 kommentarer Skriv ut
Lövbit med falsk bearnaisesås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning10 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Lövbit med falsk bearnaisesås, eller som det ofta kallas runt om på internet, falsk lövbiff, är ett recept som har blivit otroligt populärt i olika forum runt om på nätet. Att den här köttbiten har blivit så pass populär att tillaga är inte så konstigt. Det går nämligen snabbt och dessutom är det både enkelt och gott.

Innehållsförteckning

  1. Lövbit på köttfärs – snabbt gott och enkelt
  2. Falsk lövbiff med mycket smak
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Det vanliga receptet på lövbit innehåller vetemjöl, vilket vi alla vet inte hör hemma inom LCHF. Jag har därför testat att göra en lövbit, eller falsk lövbiff om man så vill, som inte innehåller något vetemjöl. Min LCHF-vänliga variant fick en tumme upp av hela familjen och alla tyckte om maten.

Lövbit på köttfärs – snabbt gott och enkelt

Lövbit på köttfärs med en rejäl klick falsk bearnaisesås är den perfekta maträtten att tillaga. Om du har mycket nötfärs hemma men inte vet vad du ska göra med den, varför inte då testa att göra lövbitar?

Istället för vetemjöl har jag valt att använda pofiber, helt i linje med LCHF:s matfilosofi. Med pofiber håller smeten ihop och skapar fina köttbitar.

Falsk lövbiff med mycket smak

Min falska lövbiff som är LCHF-anpassad har rejält med smak. Det är tack vare alla kryddor i receptet. Jag har valt att använda vitlökspulver, paprikapulver, lökpulver, svartpeppar och örtsalt. Tillsammans bildar de kryddorna en smaksensation i munnen.

Den falska lövbiffen passar ypperligt tillsammans med min falska bearnaisesås. Såsen är dessutom enkel att slänga ihop. Varför inte servera allt med lite goda grönsaker?

Näringsvärde

Med min lövbit får du gott om protein och fett på tallriken. Både nötfärsen och äggen innehåller nämligen en riktigt bra näringsprofil.

Näringsvärden för detta receptet på lövbit eller falsk lövbiff.

Den falska lövbiffen innehåller lite kolhydrater från alla kryddor, något som du ser på bilden från Kostbevakningen. Men det behöver du inte oroa dig för. Kolhydrater från goda kryddor är nämligen inget du behöver räkna in i ditt dagsintag.

 

Ingredienser

Mängd5 Portioner
Lövbit
 800 g Nötfärs
 2 Ägg
 2 tsk Lökpulver
 2 msk Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Örtsalt
Falsk bearnaise
 4 deciliter Smetana
 2 Tärningar grönsaksbuljong
 2 tsk Vinäger
 1,50 msk Torkad dragon
 2 msk Hackad färsk persilja
 4 Äggulor

 

Gör så här:

Lövbiten (förberedelse)
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn färs.

Lövbit med falsk bearnaisesås

2

Lägg ut lite plastfilm på bänken och lägg en kladd färs på den. Lägg en bit plastfolie till ovanpå och kavla ut det hela till en cirka 3 mm tjock platta.

Lövbit med falsk bearnaisesås

3

Ta bort plasten och skär upp passliga bitar.
Lägg bitarna i en form som får plats i frysen. Lägg lite plastfolie eller bakplåtspapper mellan varje lager så de inte fryser fast i varandra.
Gör likadant med resten av färsen.
Ställ in formen i frysen i några timmar så att biffarna får stelna till.

Lövbit med falsk bearnaisesås

Falsk bearnaisesås
4

Ta fram en kastrull och smula ner buljongen, blanda ihop det hela med smetanan och låt koka upp.

5

Ta kastrullen åt sidan och blanda ner övriga ingredienser.

6

Värm upp såsen, men inte så att den kokar, utan bara precis så den börjar tjockna och sjuda lätt.
Smaka av med salt och om du vill ha lite mer syra i såsen kan du tillsätta några droppar citron, det är gott det med.
Håll såsen varm på låg värme.

Tillagning av lövbit
7

Värm en stekpanna och häll i olivolja och en klick smör.
Stek snabbt på de frusna lövbitarna så de får färg på bägge sidorna. Det behövs inte mycket mer än en minut på var sida, på ett ungefär.

Lövbit med falsk bearnaisesås

8

Servera direkt med en god sallad till.

Lövbit med falsk bearnaisesås

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Lövbit
 800 g Nötfärs
 2 Ägg
 2 tsk Lökpulver
 2 msk Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Örtsalt
Falsk bearnaise
 4 deciliter Smetana
 2 Tärningar grönsaksbuljong
 2 tsk Vinäger
 1,50 msk Torkad dragon
 2 msk Hackad färsk persilja
 4 Äggulor

Instruktioner

Lövbiten (förberedelse)
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn färs.

Lövbit med falsk bearnaisesås

2

Lägg ut lite plastfilm på bänken och lägg en kladd färs på den. Lägg en bit plastfolie till ovanpå och kavla ut det hela till en cirka 3 mm tjock platta.

Lövbit med falsk bearnaisesås

3

Ta bort plasten och skär upp passliga bitar.
Lägg bitarna i en form som får plats i frysen. Lägg lite plastfolie eller bakplåtspapper mellan varje lager så de inte fryser fast i varandra.
Gör likadant med resten av färsen.
Ställ in formen i frysen i några timmar så att biffarna får stelna till.

Lövbit med falsk bearnaisesås

Falsk bearnaisesås
4

Ta fram en kastrull och smula ner buljongen, blanda ihop det hela med smetanan och låt koka upp.

5

Ta kastrullen åt sidan och blanda ner övriga ingredienser.

6

Värm upp såsen, men inte så att den kokar, utan bara precis så den börjar tjockna och sjuda lätt.
Smaka av med salt och om du vill ha lite mer syra i såsen kan du tillsätta några droppar citron, det är gott det med.
Håll såsen varm på låg värme.

Tillagning av lövbit
7

Värm en stekpanna och häll i olivolja och en klick smör.
Stek snabbt på de frusna lövbitarna så de får färg på bägge sidorna. Det behövs inte mycket mer än en minut på var sida, på ett ungefär.

Lövbit med falsk bearnaisesås

8

Servera direkt med en god sallad till.

Lövbit med falsk bearnaisesås

Lövbit med falsk bearnaisesås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida