Luas semmelwrap

1
Ingen har väl missat hypen kring semmelwrapen? Och LCHF-varianten jag gjorde var verkligen så sjukt god. Vi hade kompisar till barnen här och alla åt med mycket god aptit. Jag gjorde de ganska så små och det var klokt eftersom de är mäktiga. Och om man vill kan man ju ta två 🙂
Helt naturligt glutenfri dessutom!
Tanken är att det skall bli 8-9 små wraps. Man kan självklart göra en större wrap av det hela.
Jag googlade runt på nätet och läste olika recept och så här gjorde jag:
Total tid:
30 minuter
Portioner: 9
Ingredienser
Brödet
- 3 st ägg
- 4 msk Sötning
- 1 dl Grädde
- 2 dl Mandelmjöl
- 2 msk Kokosmjöl
- 2 msk Fiberhusk
- 2 msk Pofiber
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Kardemumma
Mandelmassa
- 2 dl Mandelmjöl
- 1 dl Grädde
- 2 msk Sukrin melis eller annan florsötning
- 2 droppar Bittermandelessens
Övrigt
- 3 dl Grädde
Instruktioner
Brödet
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en egen skål.
- Blanda ihop äggblandningen, grädden och det torra. Låt stå en liten stund.
- Ta 1/2 dl smet per wrap. Klicka ut två på ett bakplåtspapper. Ta en bit plastfolie och lägg den över smeten. Tryck ut så tunt du kan. Det var enkelt med hjälp av plastfolien.
- Grädda cirka 5 minuter. Låt svalna.
Mandelmassa
- Blanda ihop ingredienserna tills du får en jämn och fin massa.
Montering
- Lägg mandelmassa och vispad grädde på övre halvan av brödet och vik ihop. Vira en servett omkring och njut!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!