Luas semmelwrap

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Ingen har väl missat hypen kring semmelwrapen? Och LCHF-varianten jag gjorde var verkligen så sjukt god. Vi hade kompisar till barnen här och alla åt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Luas semmelwrap
ANNONS
Profilbild för LuafilosoferarSkapareLuafilosoferarFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Ingen har väl missat hypen kring semmelwrapen? Och LCHF-varianten jag gjorde var verkligen så sjukt god. Vi hade kompisar till barnen här och alla åt med mycket god aptit. Jag gjorde de ganska så små och det var klokt eftersom de är mäktiga. Och om man vill kan man ju ta två 🙂

Helt naturligt glutenfri dessutom!

Tanken är att det skall bli 8-9 små wraps. Man kan självklart göra en större wrap av det hela.

Jag googlade runt på nätet och läste olika recept och så här gjorde jag:

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd9 Portioner
Brödet
 3 st Ägg
 4 msk Sötning
 2 deciliter Mandelmjöl
 2 msk Kokosmjöl
 2 msk Fiberhusk
 2 msk Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Kardemumma
Mandelmassa
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Grädde 40%
 2 droppar Bittermandelessens
Övrigt
 3 deciliter Grädde 40%
ANNONS

 

Gör så här:

Brödet
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och sötning pösigt.

3

Blanda alla torra ingredienser i en egen skål.

4

Blanda ihop äggblandningen, grädden och det torra. Låt stå en liten stund.

5

Ta 1/2 dl smet per wrap. Klicka ut två på ett bakplåtspapper. Ta en bit plastfolie och lägg den över smeten. Tryck ut så tunt du kan. Det var enkelt med hjälp av plastfolien.

6

Grädda cirka 5 minuter. Låt svalna.

Mandelmassa
7

Blanda ihop ingredienserna tills du får en jämn och fin massa.

Montering
8

Lägg mandelmassa och vispad grädde på övre halvan av brödet och vik ihop. Vira en servett omkring och njut!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Brödet
 3 st Ägg
 4 msk Sötning
 2 deciliter Mandelmjöl
 2 msk Kokosmjöl
 2 msk Fiberhusk
 2 msk Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Kardemumma
Mandelmassa
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Grädde 40%
 2 droppar Bittermandelessens
Övrigt
 3 deciliter Grädde 40%

Instruktioner

Brödet
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och sötning pösigt.

3

Blanda alla torra ingredienser i en egen skål.

4

Blanda ihop äggblandningen, grädden och det torra. Låt stå en liten stund.

5

Ta 1/2 dl smet per wrap. Klicka ut två på ett bakplåtspapper. Ta en bit plastfolie och lägg den över smeten. Tryck ut så tunt du kan. Det var enkelt med hjälp av plastfolien.

6

Grädda cirka 5 minuter. Låt svalna.

Mandelmassa
7

Blanda ihop ingredienserna tills du får en jämn och fin massa.

Montering
8

Lägg mandelmassa och vispad grädde på övre halvan av brödet och vik ihop. Vira en servett omkring och njut!

Luas semmelwrap
Profilbild för Luafilosoferar

Recept av: Luafilosoferar

Visa alla recept från Luafilosoferar Hemsida
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida