Lussekatter, paleo/lchf

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Lussekatter till jul är ett måste och detta LCHF-recept är helt mejerifritt med så det passar både LCHF och Paleo. De kanske inte har den…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Lussekatter, paleo/lchf
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning17 minTotalt37 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Lussekatter till jul är ett måste och detta LCHF-recept är helt mejerifritt med så det passar både LCHF och Paleo.

De kanske inte har den roligaste konsistensen, men smaken var riktigt bra i mitt tycke.

Jag använde mig av kokosolja utan smak och vill du köpa det så finns det här: Kokosfett utan smak

Receptet ger 12 lussebullar.

Om du vill och kan så använder dig dig av russin, det är upp till dig själv att avgöra.

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 6 st Ägg
 1/2 g Saffran
 1/2 krm Salt
 1 st Ägg till pensling
 24 st RussinKan självklart uteslutas för att hålla ner kolhydraterna.

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och sötning pösigt.

3

Blanda ihop de andra torra ingredienserna i en bunke.

4

Tillsätt kokosoljan och kokosgrädden i äggsmeten och vispa ihop det.

5

Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop dem snabbt.

6

Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.

7

Dela upp degen i 12 lika stora bitar.

8

Rulla ut varje bit till en cirka 20 cm lång orm och rulla ihop till ett S. Placera på plåt med bakplåtspapper.

9

Tryck i ett russin i varje ända och pensla med ägg.i:9a

10

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter beroende på ugn. Lussekatterna skall få en vacker färg.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 6 st Ägg
 1/2 g Saffran
 1/2 krm Salt
 1 st Ägg till pensling
 24 st RussinKan självklart uteslutas för att hålla ner kolhydraterna.

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och sötning pösigt.

3

Blanda ihop de andra torra ingredienserna i en bunke.

4

Tillsätt kokosoljan och kokosgrädden i äggsmeten och vispa ihop det.

5

Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop dem snabbt.

6

Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.

7

Dela upp degen i 12 lika stora bitar.

8

Rulla ut varje bit till en cirka 20 cm lång orm och rulla ihop till ett S. Placera på plåt med bakplåtspapper.

9

Tryck i ett russin i varje ända och pensla med ägg.i:9a

10

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter beroende på ugn. Lussekatterna skall få en vacker färg.

Lussekatter, paleo/lchf
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida