Lyxig Zoodles a’la Puttanesca

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En lyxig version av Zoodle alla Puttanesca. Det lyxiga ligger i att jag använt konfiterade tomater och sardiner, vilket tar rätten till nya höjder. I…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Lyxig Zoodles alla Puttanesca
ANNONS
Profilbild för WallerbladishSkapareWallerbladishFörberedelse1 tim 30 minTillagning15 minTotalt1 tim 45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En lyxig version av Zoodle alla Puttanesca. Det lyxiga ligger i att jag använt konfiterade tomater och sardiner, vilket tar rätten till nya höjder.
I receptet så hittar du instruktioner på hur du gör de konfiterade tomaterna.

Detta är verkligen en lyxig lchf-variant av en Puttanesca och även om det kanske kräver lite jobb, så är det värt att testa.

Burken med det konfiterade tomaterna räcker till mer än 1 portion och kan med fördel även användas till annat så som pålägg på en lchf-fralla.

Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @wallerbladish

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
Konfiterade tomater och sardiner
 10-15 st. Små tomater (typ cocktailtomater)
 2 st Kvistar färsk rosmarin (kan ersättas med torkad ca 1 msk)
 1 st En konservburk med sardinfileer i olja
Zoodles alla Puttanesca
 1 st Zucchini (ca 20 cm lång)
 1 msk Kapris på burk
 10 st Konfiterade coctail tomater (mängden beror lite på typen av tomater)
 2-3 st. Konfiterade sardinfiléer
 1 st Konfiterad vitlök
 3 msk Olivoljan från konfiteringen

 

Gör så här:

Konfiterade tomater och sardiner
1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Lägg i tvättade tomater, skalade vitlöksklyftor, sardiner och rosmarin i en ugnsfast form (ta inte en för stor form då du ska täcka allt med olivolja).

3

Häll på olivoljan så att den täcker allt.

4

Ställ in i ugnen och låt det gotta sig ca en timma.

5

Lägg över tomaterna, vitlöken och sardinern i en burk (utan oljan - MEN SLÄNG DEN INTE).

6

Sila oljan genom en tät sil och häll ner den i burken.

7

Låt svalna.

Zoodles alla Puttanesca
8

Tvätta zucchinin och svarva den. Har du ingen grönsakssvarv skär du den på längden så att du får till din zucchini "pasta".

9

Värm upp oljan i en stekpanna på medelvärme.

10

När oljan är varm - Lägg i kapris, vitlök och chili flakes i den varma stekpannan och dra (minst) 5-6 drag med pepparkvarnen. Låt dem ligga i ca 2 min så att smakerna får blomma ut.

11

Lägg i tomaterna och oliverna.
Låt det småputtra i ca 5 min så att allt bli varm och du börjar få till en sås av de sönderfallande tomater.

12

Lägg i sardinerna.

13

Lägg i zucchinin i stekpannan.
Salta zucchinin (innan du blandar).
Blanda ihop allt.
Låt nu zucchinin sjuda i såsen tills de fått den konsistens du vill ha. Jag vill inte ha zucchinin för soggig så jag anser att de är klara efter ca 3 minuter.

14

Smaka av - behövs det mer salt, peppar, styrka? Salta, peppra eller ha i lite mer chili flakes.

15

Lägg upp.
Riv parmesan ovanpå.
Njut.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Konfiterade tomater och sardiner
 10-15 st. Små tomater (typ cocktailtomater)
 2 st Kvistar färsk rosmarin (kan ersättas med torkad ca 1 msk)
 1 st En konservburk med sardinfileer i olja
Zoodles alla Puttanesca
 1 st Zucchini (ca 20 cm lång)
 1 msk Kapris på burk
 10 st Konfiterade coctail tomater (mängden beror lite på typen av tomater)
 2-3 st. Konfiterade sardinfiléer
 1 st Konfiterad vitlök
 3 msk Olivoljan från konfiteringen

Instruktioner

Konfiterade tomater och sardiner
1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Lägg i tvättade tomater, skalade vitlöksklyftor, sardiner och rosmarin i en ugnsfast form (ta inte en för stor form då du ska täcka allt med olivolja).

3

Häll på olivoljan så att den täcker allt.

4

Ställ in i ugnen och låt det gotta sig ca en timma.

5

Lägg över tomaterna, vitlöken och sardinern i en burk (utan oljan - MEN SLÄNG DEN INTE).

6

Sila oljan genom en tät sil och häll ner den i burken.

7

Låt svalna.

Zoodles alla Puttanesca
8

Tvätta zucchinin och svarva den. Har du ingen grönsakssvarv skär du den på längden så att du får till din zucchini "pasta".

9

Värm upp oljan i en stekpanna på medelvärme.

10

När oljan är varm - Lägg i kapris, vitlök och chili flakes i den varma stekpannan och dra (minst) 5-6 drag med pepparkvarnen. Låt dem ligga i ca 2 min så att smakerna får blomma ut.

11

Lägg i tomaterna och oliverna.
Låt det småputtra i ca 5 min så att allt bli varm och du börjar få till en sås av de sönderfallande tomater.

12

Lägg i sardinerna.

13

Lägg i zucchinin i stekpannan.
Salta zucchinin (innan du blandar).
Blanda ihop allt.
Låt nu zucchinin sjuda i såsen tills de fått den konsistens du vill ha. Jag vill inte ha zucchinin för soggig så jag anser att de är klara efter ca 3 minuter.

14

Smaka av - behövs det mer salt, peppar, styrka? Salta, peppra eller ha i lite mer chili flakes.

15

Lägg upp.
Riv parmesan ovanpå.
Njut.

Lyxig Zoodles a’la Puttanesca
Profilbild för Wallerbladish

Recept av: Wallerbladish

Visa alla recept från Wallerbladish Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida