Lyxig Zoodles a’la Puttanesca
0
En lyxig version av Zoodle alla Puttanesca. Det lyxiga ligger i att jag använt konfiterade tomater och sardiner, vilket tar rätten till nya höjder.
I receptet så hittar du instruktioner på hur du gör de konfiterade tomaterna.
Detta är verkligen en lyxig lchf-variant av en Puttanesca och även om det kanske kräver lite jobb, så är det värt att testa.
Burken med det konfiterade tomaterna räcker till mer än 1 portion och kan med fördel även användas till annat så som pålägg på en lchf-fralla.
Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @wallerbladish
Total tid: 1 timme 45 minuter
Portioner: 1
Ingredienser
Konfiterade tomater och sardiner
- 10-15 st. Små tomater (typ cocktailtomater)
- 3-4 Vitlöksklyftor
- 2 st Kvistar färsk rosmarin (kan ersättas med torkad ca 1 msk)
- 1 st En konservburk med sardinfileer i olja
- Olivolja så att det täcker tomaterna och sardinerna
Zoodles alla Puttanesca
Instruktioner
Konfiterade tomater och sardiner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Lägg i tvättade tomater, skalade vitlöksklyftor, sardiner och rosmarin i en ugnsfast form (ta inte en för stor form då du ska täcka allt med olivolja).
- Häll på olivoljan så att den täcker allt.
- Ställ in i ugnen och låt det gotta sig ca en timma.
- Lägg över tomaterna, vitlöken och sardinern i en burk (utan oljan – MEN SLÄNG DEN INTE).
- Sila oljan genom en tät sil och häll ner den i burken.
- Låt svalna.
Zoodles alla Puttanesca
- Tvätta zucchinin och svarva den. Har du ingen grönsakssvarv skär du den på längden så att du får till din zucchini ”pasta”.
- Värm upp oljan i en stekpanna på medelvärme.
- När oljan är varm – Lägg i kapris, vitlök och chili flakes i den varma stekpannan och dra (minst) 5-6 drag med pepparkvarnen. Låt dem ligga i ca 2 min så att smakerna får blomma ut.
- Lägg i tomaterna och oliverna. Låt det småputtra i ca 5 min så att allt bli varm och du börjar få till en sås av de sönderfallande tomater.
- Lägg i sardinerna.
- Lägg i zucchinin i stekpannan. Salta zucchinin (innan du blandar). Blanda ihop allt. Låt nu zucchinin sjuda i såsen tills de fått den konsistens du vill ha. Jag vill inte ha zucchinin för soggig så jag anser att de är klara efter ca 3 minuter.
- Lägg upp. Riv parmesan ovanpå. Njut.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!