En lyxig version av Zoodle alla Puttanesca. Det lyxiga ligger i att jag använt konfiterade tomater och sardiner, vilket tar rätten till nya höjder.
I receptet så hittar du instruktioner på hur du gör de konfiterade tomaterna.
Detta är verkligen en lyxig lchf-variant av en Puttanesca och även om det kanske kräver lite jobb, så är det värt att testa.
Burken med det konfiterade tomaterna räcker till mer än 1 portion och kan med fördel även användas till annat så som pålägg på en lchf-fralla.
Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @wallerbladish
Sätt ugnen på 100 grader.
Lägg i tvättade tomater, skalade vitlöksklyftor, sardiner och rosmarin i en ugnsfast form (ta inte en för stor form då du ska täcka allt med olivolja).
Häll på olivoljan så att den täcker allt.
Ställ in i ugnen och låt det gotta sig ca en timma.
Lägg över tomaterna, vitlöken och sardinern i en burk (utan oljan - MEN SLÄNG DEN INTE).
Sila oljan genom en tät sil och häll ner den i burken.
Låt svalna.
Tvätta zucchinin och svarva den. Har du ingen grönsakssvarv skär du den på längden så att du får till din zucchini "pasta".
Värm upp oljan i en stekpanna på medelvärme.
När oljan är varm - Lägg i kapris, vitlök och chili flakes i den varma stekpannan och dra (minst) 5-6 drag med pepparkvarnen. Låt dem ligga i ca 2 min så att smakerna får blomma ut.
Lägg i tomaterna och oliverna.
Låt det småputtra i ca 5 min så att allt bli varm och du börjar få till en sås av de sönderfallande tomater.
Lägg i sardinerna.
Lägg i zucchinin i stekpannan.
Salta zucchinin (innan du blandar).
Blanda ihop allt.
Låt nu zucchinin sjuda i såsen tills de fått den konsistens du vill ha. Jag vill inte ha zucchinin för soggig så jag anser att de är klara efter ca 3 minuter.
Smaka av - behövs det mer salt, peppar, styrka? Salta, peppra eller ha i lite mer chili flakes.
Lägg upp.
Riv parmesan ovanpå.
Njut.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 100 grader.
Lägg i tvättade tomater, skalade vitlöksklyftor, sardiner och rosmarin i en ugnsfast form (ta inte en för stor form då du ska täcka allt med olivolja).
Häll på olivoljan så att den täcker allt.
Ställ in i ugnen och låt det gotta sig ca en timma.
Lägg över tomaterna, vitlöken och sardinern i en burk (utan oljan - MEN SLÄNG DEN INTE).
Sila oljan genom en tät sil och häll ner den i burken.
Låt svalna.
Tvätta zucchinin och svarva den. Har du ingen grönsakssvarv skär du den på längden så att du får till din zucchini "pasta".
Värm upp oljan i en stekpanna på medelvärme.
När oljan är varm - Lägg i kapris, vitlök och chili flakes i den varma stekpannan och dra (minst) 5-6 drag med pepparkvarnen. Låt dem ligga i ca 2 min så att smakerna får blomma ut.
Lägg i tomaterna och oliverna.
Låt det småputtra i ca 5 min så att allt bli varm och du börjar få till en sås av de sönderfallande tomater.
Lägg i sardinerna.
Lägg i zucchinin i stekpannan.
Salta zucchinin (innan du blandar).
Blanda ihop allt.
Låt nu zucchinin sjuda i såsen tills de fått den konsistens du vill ha. Jag vill inte ha zucchinin för soggig så jag anser att de är klara efter ca 3 minuter.
Smaka av - behövs det mer salt, peppar, styrka? Salta, peppra eller ha i lite mer chili flakes.
Lägg upp.
Riv parmesan ovanpå.
Njut.