Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lyxig Zoodles a’la Puttanesca

Inga röster än
Lyxig Zoodles a’la Puttanesca

En lyxig version av Zoodle alla Puttanesca. Det lyxiga ligger i att jag använt konfiterade tomater och sardiner, vilket tar rätten till nya höjder.
I receptet så hittar du instruktioner på hur du gör de konfiterade tomaterna.

Detta är verkligen en lyxig lchf-variant av en Puttanesca och även om det kanske kräver lite jobb, så är det värt att testa.

Burken med det konfiterade tomaterna räcker till mer än 1 portion och kan med fördel även användas till annat så som pålägg på en lchf-fralla.

Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @wallerbladish

Total tid: 1 timme 45 minuter
Portioner: 1
Författare: Wallerbladish

Ingredienser

Konfiterade tomater och sardiner

  • 10-15 st. Små tomater (typ cocktailtomater)
  • 3-4 Vitlöksklyftor
  • 2 st Kvistar färsk rosmarin (kan ersättas med torkad ca 1 msk)
  • 1 st En konservburk med sardinfileer i olja
  • Olivolja så att det täcker tomaterna och sardinerna

Zoodles alla Puttanesca

  • 1 st Zucchini (ca 20 cm lång)
  • 1 msk Kapris på burk
  • 10 st Svarta oliver
  • 1 pt Chili flakes (anpassa efter din egen smak)
  • 10 st Konfiterade coctail tomater (mängden beror lite på typen av tomater)
  • 2-3 st. Konfiterade sardinfiléer
  • 1 st Konfiterad vitlök
  • 3 msk Olivoljan från konfiteringen
  • salt
  • Nymalen peppar

Instruktioner

Konfiterade tomater och sardiner

  • Sätt ugnen på 100 grader.
  • Lägg i tvättade tomater, skalade vitlöksklyftor, sardiner och rosmarin i en ugnsfast form (ta inte en för stor form då du ska täcka allt med olivolja).
  • Häll på olivoljan så att den täcker allt.
  • Ställ in i ugnen och låt det gotta sig ca en timma.
  • Lägg över tomaterna, vitlöken och sardinern i en burk (utan oljan – MEN SLÄNG DEN INTE).
  • Sila oljan genom en tät sil och häll ner den i burken.
  • Låt svalna.

Zoodles alla Puttanesca

  • Tvätta zucchinin och svarva den. Har du ingen grönsakssvarv skär du den på längden så att du får till din zucchini ”pasta”.
  • Värm upp oljan i en stekpanna på medelvärme.
  • När oljan är varm – Lägg i kapris, vitlök och chili flakes i den varma stekpannan och dra (minst) 5-6 drag med pepparkvarnen. Låt dem ligga i ca 2 min så att smakerna får blomma ut.
  • Lägg i tomaterna och oliverna. Låt det småputtra i ca 5 min så att allt bli varm och du börjar få till en sås av de sönderfallande tomater.
  • Lägg i sardinerna.
  • Lägg i zucchinin i stekpannan. Salta zucchinin (innan du blandar). Blanda ihop allt. Låt nu zucchinin sjuda i såsen tills de fått den konsistens du vill ha. Jag vill inte ha zucchinin för soggig så jag anser att de är klara efter ca 3 minuter.
  • Smaka av – behövs det mer salt, peppar, styrka? Salta, peppra eller ha i lite mer chili flakes.
  • Lägg upp. Riv parmesan ovanpå. Njut.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg