Lyxig Zoodles a’la Puttanesca
0
En lyxig version av Zoodle alla Puttanesca. Det lyxiga ligger i
att jag använt konfiterade tomater och sardiner, vilket tar rätten
till nya höjder.
I receptet så hittar du instruktioner på hur du gör de konfiterade
tomaterna.
Detta är verkligen en lyxig lchf-variant av en Puttanesca och även om det kanske kräver lite jobb, så är det värt att testa.
Burken med det konfiterade tomaterna räcker till mer än 1 portion och kan med fördel även användas till annat så som pålägg på en lchf-fralla.
Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @wallerbladish
Total tid:
1 timme
45 minuter
Portioner: 1
Ingredienser
Konfiterade tomater och sardiner
- 10-15 st. Små tomater (typ cocktailtomater)
- 3-4 Vitlöksklyftor
- 2 st Kvistar färsk rosmarin (kan ersättas med torkad ca 1 msk)
- 1 st En konservburk med sardinfileer i olja
- Olivolja så att det täcker tomaterna och sardinerna
Zoodles alla Puttanesca
- 1 st Zucchini (ca 20 cm lång)
- 1 msk Kapris på burk
- 10 st Svarta oliver
- 1 pt Chili flakes (anpassa efter din egen smak)
- 10 st Konfiterade coctail tomater (mängden beror lite på typen av tomater)
- 2-3 st. Konfiterade sardinfiléer
- 1 st Konfiterad vitlök
- 3 msk Olivoljan från konfiteringen
- salt
- Nymalen peppar
Instruktioner
Konfiterade tomater och sardiner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Lägg i tvättade tomater, skalade vitlöksklyftor, sardiner och rosmarin i en ugnsfast form (ta inte en för stor form då du ska täcka allt med olivolja).
- Häll på olivoljan så att den täcker allt.
- Ställ in i ugnen och låt det gotta sig ca en timma.
- Lägg över tomaterna, vitlöken och sardinern i en burk (utan oljan – MEN SLÄNG DEN INTE).
- Sila oljan genom en tät sil och häll ner den i burken.
- Låt svalna.
Zoodles alla Puttanesca
- Tvätta zucchinin och svarva den. Har du ingen grönsakssvarv skär du den på längden så att du får till din zucchini ”pasta”.
- Värm upp oljan i en stekpanna på medelvärme.
- När oljan är varm – Lägg i kapris, vitlök och chili flakes i den varma stekpannan och dra (minst) 5-6 drag med pepparkvarnen. Låt dem ligga i ca 2 min så att smakerna får blomma ut.
- Lägg i tomaterna och oliverna. Låt det småputtra i ca 5 min så att allt bli varm och du börjar få till en sås av de sönderfallande tomater.
- Lägg i sardinerna.
- Lägg i zucchinin i stekpannan. Salta zucchinin (innan du blandar). Blanda ihop allt. Låt nu zucchinin sjuda i såsen tills de fått den konsistens du vill ha. Jag vill inte ha zucchinin för soggig så jag anser att de är klara efter ca 3 minuter.
- Lägg upp. Riv parmesan ovanpå. Njut.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!