Lyxigare variant av bacon och ägg
1
Innehåll
Det här är en lite lyxigare variant av bacon och ägg som jag hittade på en dag när vi satt nere vid stranden i stugan och ville bära ner lite mat och äta där.
Jag gick upp och botaniserade lite i kylen och tog en massa rester som fanns och slängde ihop denna härliga lunchrätt.
Det som är absolut bästa med en sådan här rätt är att du kan göra en kylskåpsrensning som heter duga.
Total tid:
20 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 6 st ägg
- 120 g bacon
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st wienerkorv
- 1 st lök Valfri sort
- 2 st morötter
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 2 msk Riven parmesanost
Instruktioner
- Strimla baconet och skär korven i slantar. Skär ner övriga grönsaker med.
- Stek bacon, korv och grönsaker i en stekpanna tills det har fått lite färg.
- Knäck i äggen i pannan och rör runt lite. Stek allt tills det att äggen har stelnat.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!