Hoppa till innehåll
Open navigation

Macka gjord på blomkål (nöt- och mejerifri)

Inga röster än
Sparat av: st
Macka gjord på blomkål (nöt- och mejerifri)
Många LCHF-bröd innehåller mycket ost, mejeriprodukter, diverse nötter och nötmjöl. Jag ville ha en brödvariant utan detta. Det funkade finfint! Dessa mackor funkar som tekakor, går att smaksätta med lite vad du vill och är goda, saftiga och mättande. Gör du dem lite mindre är de perfekta som ett tilltugg eller en förrätt med något gott på!En LCHF-macka som är anpassad för dig med allergier helt enkelt.
Inga röster än
Sparat av: st
Portioner: 5
Författare: Ekofilosophie

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär blomkålen i mindre bitar och kör dem sedan i en mixer eller liknande så att det blir som ett fint mjöl.
  • Lägg blomkålsmjölet i en bunke och knäck i äggen.
  • Tillsätt valfri kryddning och fiberhusket. Mängd fiberhusk kan variera beroende på storleken på äggen. Rör runt och låt stå och tjocka till sig ett tag.
  • Ta en liten stekpanna och lägg i en klick smör som får smälta. Klicka i och bred ut smeten så att den får storleken av en amerikansk pannkaka (mellan 10-15 cm i diameter skulle jag tro, vilket det blir om du tar knappt en deciliter smet). Stek bröden gyllenbruna på bägge sidor.
  • Ät som frukost, lättare lunch, ta med på utflykt eller när du är på språng och lägg på det pålägg som du gillar! Förvara i kylskåp så kan du lugnt ha dem ett par dagar. Funkar även helt ok att frysa bröden.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg