Många LCHF-bröd innehåller mycket ost, mejeriprodukter, diverse nötter och nötmjöl. Jag ville ha en brödvariant utan detta. Det funkade finfint! Dessa mackor funkar som tekakor, går att smaksätta med lite vad du vill och är goda, saftiga och mättande. Gör du dem lite mindre är de perfekta som ett tilltugg eller en förrätt med något gott på!
En LCHF-macka som är anpassad för dig med allergier helt enkelt.
Skär blomkålen i mindre bitar och kör dem sedan i en mixer eller liknande så att det blir som ett fint mjöl.
Lägg blomkålsmjölet i en bunke och knäck i äggen.
Tillsätt valfri kryddning och fiberhusket. Mängd fiberhusk kan variera beroende på storleken på äggen. Rör runt och låt stå och tjocka till sig ett tag.
Ta en liten stekpanna och lägg i en klick smör som får smälta. Klicka i och bred ut smeten så att den får storleken av en amerikansk pannkaka (mellan 10-15 cm i diameter skulle jag tro, vilket det blir om du tar knappt en deciliter smet). Stek bröden gyllenbruna på bägge sidor.
Ät som frukost, lättare lunch, ta med på utflykt eller när du är på språng och lägg på det pålägg som du gillar! Förvara i kylskåp så kan du lugnt ha dem ett par dagar. Funkar även helt ok att frysa bröden.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär blomkålen i mindre bitar och kör dem sedan i en mixer eller liknande så att det blir som ett fint mjöl.
Lägg blomkålsmjölet i en bunke och knäck i äggen.
Tillsätt valfri kryddning och fiberhusket. Mängd fiberhusk kan variera beroende på storleken på äggen. Rör runt och låt stå och tjocka till sig ett tag.
Ta en liten stekpanna och lägg i en klick smör som får smälta. Klicka i och bred ut smeten så att den får storleken av en amerikansk pannkaka (mellan 10-15 cm i diameter skulle jag tro, vilket det blir om du tar knappt en deciliter smet). Stek bröden gyllenbruna på bägge sidor.
Ät som frukost, lättare lunch, ta med på utflykt eller när du är på språng och lägg på det pålägg som du gillar! Förvara i kylskåp så kan du lugnt ha dem ett par dagar. Funkar även helt ok att frysa bröden.