Malins kanelbullar
0
Malins kanelbullar är kanelbullar som är helt anpassade för dig som äter lchf eller keto.
Godaste Lchf bullarna jag har bakat, smakar ljuvligt och är lätta att baka.
Som alltid är de naturligt glutenfria och utan tillsatt socker.
Total tid: 35 minuter
Ingredienser
Bulldegen
- 2 dl Mandelmjöl
- 2,5 dl Havrefiber
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1 msk Kardemumma, malen
- 1 dl Sukrin gold
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Xantangummi
- 1 nypa salt
- 50 g Smör
- 0,5 dl Crème fraiche
- 4 st ägg
Fyllning
- 25 g Smör
- 1,5 dl Mandelsmör
- 1 dl Sukrin gold
- 1 msk Kardemumma, malen
- 2 tsk Kanel, malen
- 8 droppar Vaniljdroppar
Instruktioner
Bulldegen
- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
- Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen till en deg, blir degen för klibbig ta lite mer havrefiber.
- Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper.
Fyllningen
- Vispa ihop alla ingredienserna.
Montering
- Bred fyllningen på den utkavlade degen.
- Skär i 10 skivor och lägg i bullformar och sen i en bullplåt.
- Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över lite sukrin gold. In i ugnen på på 200 grader i ca 15 minuter.
- Ta ut och låt de svalna på galler under en bakduk.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!