Mammas Blåbärsfrögröt

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Denna gröt påminner om den jag alltid bad mamma laga till helgfrukost. En härlig symbios mellan blåbärs syra, söt vanilj och crunchiga frön. Går utmärkt…

Läs mer 2 kommentarer
Mammas Blåbärsfrögröt
cooked_user_8139SkapareLinnea BerggrenTillagning8 min

Beskrivning - Information

Denna gröt påminner om den jag alltid bad mamma laga till helgfrukost. En härlig symbios mellan blåbärs syra, söt vanilj och crunchiga frön. Går utmärkt att göra en större sats och värma upp dagen efter.

Besök mig gärna på min Instagram: lchf.nea

Kategori,

Ingredienser

Mängd1 Portion
 25 g Smör
 0,75 dl Vatten
 1 msk Chiafrön
 1 msk Linfrön
 2 msk Blåbär
 1 msk Mandelmjöl
 1 msk Vispgrädde
 1 nypa Vaniljpulver
 1 msk Sötning

Gör så här:

1

Smält smöret i en liten kastrull

2

Dra av kastrullen från plattan och tillsätt resterande ingredienser.

3

Koka upp igen under omrörning. Låt puttra några minuter under låg temperatur tills gröten fått en fin konsistens. Tillsätt eventuellt mer vatten om den skulle bli för tjock.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 25 g Smör
 0,75 dl Vatten
 1 msk Chiafrön
 1 msk Linfrön
 2 msk Blåbär
 1 msk Mandelmjöl
 1 msk Vispgrädde
 1 nypa Vaniljpulver
 1 msk Sötning

Instruktioner

1

Smält smöret i en liten kastrull

2

Dra av kastrullen från plattan och tillsätt resterande ingredienser.

3

Koka upp igen under omrörning. Låt puttra några minuter under låg temperatur tills gröten fått en fin konsistens. Tillsätt eventuellt mer vatten om den skulle bli för tjock.

Mammas Blåbärsfrögröt

Recept av: Linnea Berggren

Visa alla recept från Linnea Berggren Hemsida

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida