Mandelbiscotti

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 5 röster - Betygsätt

Mandelbiscotti är en sån där liten godbit som är helt perfekt att ha i en burk hemma och kunna ta en liten bit till kaffet,…

Läs mer 12 kommentarer Skriv ut
Mandelbiscotti
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Beskrivning - Information

Mandelbiscotti är en sån där liten godbit som är helt perfekt att ha i en burk hemma och kunna ta en liten bit till kaffet, eller till en kopp te.
Får man helt plötsligt oväntat besök så kan man alltid bjuda på lite mandelbiscotti.

Recept och bild: Peggy Dausch

ANNONS

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 75 g Smör (rumsvarmt)
 7 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Vaniljpulver
 3 Ägg
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). 200 grader om du inte har varmluft.

2

Vispa ihop smör och sukrin.
Tillsätt ett ägg i taget under tiden som du vispar.

3

Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och hackad mandel.
Vispa ner det i smörblandningen.

4

Rulla ut degen till två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Platta till längderna lite, men se till att den inte blir för tunn. Cirka 1 cm tjock är lagom.

5

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Håll koll så den inte blir för mörka.
När 30 minuter har gått, ta ut de och skär de lite diagonalt.

Mandelbiscotti

6

Sänk värmen i ugnen till 100 grader och ställ in plåten i ugnen igen och låt de torka klart. Minst 30 minuter till.
Du får känna efter när de är riktigt torra.
Förvara i en burk i skafferiet sedan.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 75 g Smör (rumsvarmt)
 7 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Vaniljpulver
 3 Ägg

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). 200 grader om du inte har varmluft.

2

Vispa ihop smör och sukrin.
Tillsätt ett ägg i taget under tiden som du vispar.

3

Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och hackad mandel.
Vispa ner det i smörblandningen.

4

Rulla ut degen till två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Platta till längderna lite, men se till att den inte blir för tunn. Cirka 1 cm tjock är lagom.

5

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Håll koll så den inte blir för mörka.
När 30 minuter har gått, ta ut de och skär de lite diagonalt.

Mandelbiscotti

6

Sänk värmen i ugnen till 100 grader och ställ in plåten i ugnen igen och låt de torka klart. Minst 30 minuter till.
Du får känna efter när de är riktigt torra.
Förvara i en burk i skafferiet sedan.

Mandelbiscotti

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida