Mandelbiscotti är en sån där liten godbit som är helt perfekt att ha i en burk hemma och kunna ta en liten bit till kaffet, eller till en kopp te.
Får man helt plötsligt oväntat besök så kan man alltid bjuda på lite mandelbiscotti.
Recept och bild: Peggy Dausch
Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). 200 grader om du inte har varmluft.
Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och hackad mandel.
Vispa ner det i smörblandningen.
Rulla ut degen till två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Platta till längderna lite, men se till att den inte blir för tunn. Cirka 1 cm tjock är lagom.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Håll koll så den inte blir för mörka.
När 30 minuter har gått, ta ut de och skär de lite diagonalt.
Sänk värmen i ugnen till 100 grader och ställ in plåten i ugnen igen och låt de torka klart. Minst 30 minuter till.
Du får känna efter när de är riktigt torra.
Förvara i en burk i skafferiet sedan.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). 200 grader om du inte har varmluft.
Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och hackad mandel.
Vispa ner det i smörblandningen.
Rulla ut degen till två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Platta till längderna lite, men se till att den inte blir för tunn. Cirka 1 cm tjock är lagom.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Håll koll så den inte blir för mörka.
När 30 minuter har gått, ta ut de och skär de lite diagonalt.
Sänk värmen i ugnen till 100 grader och ställ in plåten i ugnen igen och låt de torka klart. Minst 30 minuter till.
Du får känna efter när de är riktigt torra.
Förvara i en burk i skafferiet sedan.
anna says:
Mina höll på att brännas undertill ivanlig ugn i 200 grader efter 22 minuter. :/
Var flrsiktiga. Olika ugnar.
Annars toppengoda.
LCHF-arkivet says:
Hej!
Ja, man måste vara försiktig. Det är ju alltid så att det är olika mellan olika ugnar.
Anette says:
Kan man använda Icas Stevia strö istället för Sukrin Gold?
LCHF-arkivet says:
Hej!
Ja, det kan man. Det blir inte riktigt samma sak, men nära på.
Ewa Anderholm says:
Jag funderar på att det står 10 portioner det ser ju ut som bortåt 20 bitar som du skurit upp. Är dom så goda att det krävs 2 per person?
LCHF-arkivet says:
Det var lite så jag tänkte ja, att en bit kanske är lite för lite.
Ancy Berg says:
Hur många kolhydrater ger satsen?
Nina says:
Hej! Går det att göra dem med chokladsmak? Exempelvis byta ut lite av mandelmjölet mot cacao?
Eller grovhackad mörk choklad?
LCHF-arkivet says:
Hm, ja det borde väl kunna funka. Du får testa… 🙂
Karin drar says:
Helt smaklösa blev mina. Inte kul att ha slösat en hel påse mandelmjöl på detta😒
LCHF-arkivet says:
Hm, vad tråkigt att du tyckte de blev smaklösa.
Dock så undrar jag ju lite vad du hade förväntat dig för smaker?
Det är mandelbiscotti och det ska ju smaka mandel. Om det inte smakar mandel med både mandelmjöl och hackad mandel i, då vet jag inte vad du har gjort för fel.
Men, dessa kakor kommer ju inte smaka något annat än mandel och kanske en liten ton av vanilj.
Mona borin says:
Jag malde mitt mandelmjöl själv och hade i lite hasselnötter också, hackade i lite blockchoklad med mandeln, jättegoda.
Men som sagt håll koll på gräddningen.
Ett tips när man torkar de ställ en plåt under så undviker man att de bränns i botten.
Går åt som smör🥰
Tuula Andersson says:
Så goda absolut min favorit.