Mandelfudge

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Just denna mandelfudge är helt otroligt god. Krämig i konsistensen och med en härlig kolasmak. Om man delar den i tio bitar så är det…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mandelfudge
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Just denna mandelfudge är helt otroligt god. Krämig i konsistensen och med en härlig kolasmak.
Om man delar den i tio bitar så är det ungefär 1 g kolhydrater per bit, så det är perfekt om man vill unna sig något gott till kaffet.
Recept och bild: Sofie Marklund

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 2,50 deciliter Grädde
 50 g Smör
 3 msk Sukrin Gold
 1 krm Salt
 1 krm Vaniljpulver
 0,50 dl Mandlar

 

Gör så här:

1

Lägg alla ingredienser, förutom mandlarna, i en kastrull. Koka upp, och sänk sedan värmen. Låt fudgen sjuda (eller i alla fall småbubbla) i ca 30 minuter, tills att smeten är lite tjock och "trögflytande" (det ska bli lite större, segare bubblor).
Var försiktig bara så att det inte skär sig. Du behöver röra om då och då.

2

Hacka mandlarna grovt (spara lite till garnering!) och blanda ner i smeten.
Smörj in en liten form (jag använde en matlåda i plast!) med neutral olja, alternativt täck botten med bakplåtspapper och häll i smeten, samt strö över lite hackade mandlar.

Ställ in i kylen och låt svalna. Låt stå tills den har stelnat ordentligt. Det tar några timmar, så låt det stå över natten kanske.

Skär upp i bitar och förvara i kylen om du vet att du kommer äta upp de snart, annars kan du med fördel frysa in de och plocka fram vid behov.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2,50 deciliter Grädde
 50 g Smör
 3 msk Sukrin Gold
 1 krm Salt
 1 krm Vaniljpulver
 0,50 dl Mandlar

Instruktioner

1

Lägg alla ingredienser, förutom mandlarna, i en kastrull. Koka upp, och sänk sedan värmen. Låt fudgen sjuda (eller i alla fall småbubbla) i ca 30 minuter, tills att smeten är lite tjock och "trögflytande" (det ska bli lite större, segare bubblor).
Var försiktig bara så att det inte skär sig. Du behöver röra om då och då.

2

Hacka mandlarna grovt (spara lite till garnering!) och blanda ner i smeten.
Smörj in en liten form (jag använde en matlåda i plast!) med neutral olja, alternativt täck botten med bakplåtspapper och häll i smeten, samt strö över lite hackade mandlar.

Ställ in i kylen och låt svalna. Låt stå tills den har stelnat ordentligt. Det tar några timmar, så låt det stå över natten kanske.

Skär upp i bitar och förvara i kylen om du vet att du kommer äta upp de snart, annars kan du med fördel frysa in de och plocka fram vid behov.

Mandelfudge
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida