Mandelgröt
0
Innehåll
En absolut Frukostfavorit som till viss del påminner om mannagrynsgröt, fast ändå inte.
Receptet kommer från kvällstidningsbilagan ”Allt om LCHF” men är aningen modifierat av mig.
Servera gröten med bär eller bärpuré & 1-2 dl mjölk alt mandeldryck. Hur man gör bärpurén står i steg 1 i instruktionerna.
Total tid: 7 minuter
Portioner: 1
Ingredienser
- 0,25 dl mandelmjöl
- 0,5 dl mandeldryck
- 3 st ägg
- 2,5 msk kokosolja
- 1 nypa salt
- 0,5 tsk psylliumfrön, mörka eller ljusa efter smak
- 0,5 dl jordgubbar eller andra bär efter smak
Instruktioner
- Mosa ihop jordgubbarna med psylliumfröna & låt dem stå ett par timmar så att fröna hinner svälla. Själv brukar jag göra detta steg redan kvällen innan.
- Smält kokosfettet i en liten kastrull.
- Vispa ner ägg, mandeldryck, mandelmjöl & lite salt i kastrullen & värm det hela på medelvärme under konstant omrörning. Gröten ska tjockna men inte bli för varm då den skär sig.
- Servera med jordgubbspuren & valfri dryck (mjölk el mandeldryck).
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!