En absolut Frukostfavorit som till viss del påminner om mannagrynsgröt, fast ändå inte.
Receptet kommer från kvällstidningsbilagan "Allt om LCHF" men är aningen modifierat av mig.
Servera gröten med bär eller bärpuré & 1-2 dl mjölk alt mandeldryck. Hur man gör bärpurén står i steg 1 i instruktionerna.
Mosa ihop jordgubbarna med psylliumfröna & låt dem stå ett par timmar så att fröna hinner svälla. Själv brukar jag göra detta steg redan kvällen innan.
Smält kokosfettet i en liten kastrull.
Vispa ner ägg, mandeldryck, mandelmjöl & lite salt i kastrullen & värm det hela på medelvärme under konstant omrörning. Gröten ska tjockna men inte bli för varm då den skär sig.
Servera med jordgubbspuren & valfri dryck (mjölk el mandeldryck).
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Mosa ihop jordgubbarna med psylliumfröna & låt dem stå ett par timmar så att fröna hinner svälla. Själv brukar jag göra detta steg redan kvällen innan.
Smält kokosfettet i en liten kastrull.
Vispa ner ägg, mandeldryck, mandelmjöl & lite salt i kastrullen & värm det hela på medelvärme under konstant omrörning. Gröten ska tjockna men inte bli för varm då den skär sig.
Servera med jordgubbspuren & valfri dryck (mjölk el mandeldryck).