Mandelkaka med blåbär
0
Denna mandelkakan är en helt underbart god och lättbakad mandelkaka som är lite nyttigare men ändå hur god som helst.
Det är en glutenfri kaka som dessutom är utan raffinerat socker, så mängden kolhydrater är mycket lägre.
Servera den gärna med en supergod vaniljsås och toppa med lite färska blåbär.
Recept och bild: Heysam
Portioner: 6
Ingredienser
Kakan
- 3 dl Mandelmjöl
- 2 st ägg
- 1 dl Kokosolja
- 0,5 dl Kokosmjölk
- 1,5 dl Sötning
- 1 msk Kanel
- 1 msk Vaniljpulver
- 1 tsk Bakpulver
Övriga ingredienser
- 4 dl Blåbär
- Sötning
- 1 dl Mandelspån
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser till själva kakan. Se till att allt blandas väl och att det inte är några större klumpar.
- Lägg blåbär i botten av en ugnsfast form. Anpassa storleken på formen efter hur tjock kaka du vill ha. Spara några blåbär för att toppa med.
- Häll på kaksmeten över blåbären och jämna ut det hela.
- Fördela mandelspånen över.
- Ställ in i ugnen och grädda mandelkakan i cirka 35-40 minuter.
- Ta ut och servera med vaniljsås. Du kan låta kakan svalna helt eller så äter du den lite ljummen.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!