Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mandelkaka med blåbär

5 av 1 röst
Mandelkaka med blåbär

Denna mandelkakan är en helt underbart god och lättbakad mandelkaka som är lite nyttigare men ändå hur god som helst.
Det är en glutenfri kaka som dessutom är utan raffinerat socker, så mängden kolhydrater är mycket lägre.

Servera den gärna med en supergod vaniljsås och toppa med lite färska blåbär.

Recept och bild: Heysam

Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Kakan

Övriga ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Blanda ihop alla ingredienser till själva kakan. Se till att allt blandas väl och att det inte är några större klumpar.
  • Lägg blåbär i botten av en ugnsfast form. Anpassa storleken på formen efter hur tjock kaka du vill ha. Spara några blåbär för att toppa med.
  • Häll på kaksmeten över blåbären och jämna ut det hela.
  • Fördela mandelspånen över.
  • Ställ in i ugnen och grädda mandelkakan i cirka 35-40 minuter.
  • Ta ut och servera med vaniljsås. Du kan låta kakan svalna helt eller så äter du den lite ljummen.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg