Mandelkaka med blåbär

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Denna mandelkakan är en helt underbart god och lättbakad mandelkaka som är lite nyttigare men ändå hur god som helst. Det är en glutenfri kaka…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mandelkaka
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Denna mandelkakan är en helt underbart god och lättbakad mandelkaka som är lite nyttigare men ändå hur god som helst.
Det är en glutenfri kaka som dessutom är utan raffinerat socker, så mängden kolhydrater är mycket lägre.

Servera den gärna med en supergod vaniljsås och toppa med lite färska blåbär.

Recept och bild: Heysam

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Kakan
 3 deciliter Mandelmjöl
 2 st Ägg
 1 dl Kokosolja
 0,50 dl Kokosmjölk
 1,50 deciliter Sötning
 1 msk Kanel
 1 msk VaniljpulverEller 1 tsk vaniljextrakt
 1 tsk Bakpulver
Övriga ingredienser
 4 deciliter Blåbär
 SötningValfritt.

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ihop alla ingredienser till själva kakan.
Se till att allt blandas väl och att det inte är några större klumpar.

3

Lägg blåbär i botten av en ugnsfast form. Anpassa storleken på formen efter hur tjock kaka du vill ha.
Spara några blåbär för att toppa med.

4

Häll på kaksmeten över blåbären och jämna ut det hela.

5

Fördela mandelspånen över.

6

Ställ in i ugnen och grädda mandelkakan i cirka 35-40 minuter.

7

Ta ut och servera med vaniljsås. Du kan låta kakan svalna helt eller så äter du den lite ljummen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kakan
 3 deciliter Mandelmjöl
 2 st Ägg
 1 dl Kokosolja
 0,50 dl Kokosmjölk
 1,50 deciliter Sötning
 1 msk Kanel
 1 msk VaniljpulverEller 1 tsk vaniljextrakt
 1 tsk Bakpulver
Övriga ingredienser
 4 deciliter Blåbär
 SötningValfritt.

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ihop alla ingredienser till själva kakan.
Se till att allt blandas väl och att det inte är några större klumpar.

3

Lägg blåbär i botten av en ugnsfast form. Anpassa storleken på formen efter hur tjock kaka du vill ha.
Spara några blåbär för att toppa med.

4

Häll på kaksmeten över blåbären och jämna ut det hela.

5

Fördela mandelspånen över.

6

Ställ in i ugnen och grädda mandelkakan i cirka 35-40 minuter.

7

Ta ut och servera med vaniljsås. Du kan låta kakan svalna helt eller så äter du den lite ljummen.

Mandelkaka med blåbär
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida