Mandelkaka med brynt smör

Denna mandelkakan med härliga smaker av brynt smör är en kaka som är helt perfekt för dig som äter lchf eller bara vill dra ner på mängden socker. Du kommer inte märka någon skillnad.
Jag önskar verkligen att det är jag som är receptgenit här men den credden ska gå till @_fridalund som i sin tur hittade det hos @ateljenspizza
En otroligt enkel, snabblagad och helt underbart god mandelkaka med tydlig smak av brynt smör! Jag tycker den är precis lika god varm som ljummen eller kall. Kakan blir ganska lös och vill man kunna skära den i bitar bör den stå i kylskåp över natten. God precis som den är men väldigt enkel att smakvariera😄
Detta är min version som jag har ”översatt” till lchf och anpassat en aning. Hoppas det smakar!
Följ mig gärna på Instagram @lchfchristine för mer tips och inspiration❤️
Ingredienser
- 4 st ägg
- 200 g Smör
- 200 g Mandelmjöl
- 1,5 dl Sötning
- 1 tsk Bakpulver
- ½ tsk salt
- Valfritt: Mandelspån och kardemumma att toppa med
Instructions
- Bryn smöret och ställ åt sidan så det svalnar en aning
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke
- Häll över smeten i en ugnsfast form som mäter ca 20×30 cm. Toppa med lite mandelspån och kardemumma..
- Grädda på 180°c i ca 30 min