Mandelkaka med brynt smör

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 3 röster - Betygsätt

Denna mandelkakan med härliga smaker av brynt smör är en kaka som är helt perfekt för dig som äter lchf eller bara vill dra ner…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mandelkaka med brynt smör
ANNONS
cooked user 25Skapare@lchfchristineFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Denna mandelkakan med härliga smaker av brynt smör är en kaka som är helt perfekt för dig som äter lchf eller bara vill dra ner på mängden socker. Du kommer inte märka någon skillnad.

Jag önskar verkligen att det är jag som är receptgenit här men den credden ska gå till @_fridalund som i sin tur hittade det hos @ateljenspizza

En otroligt enkel, snabblagad och helt underbart god mandelkaka med tydlig smak av brynt smör! Jag tycker den är precis lika god varm som ljummen eller kall. Kakan blir ganska lös och vill man kunna skära den i bitar bör den stå i kylskåp över natten. God precis som den är men väldigt enkel att smakvariera😄

Detta är min version som jag har ”översatt” till lchf och anpassat en aning. Hoppas det smakar!

Följ mig gärna på Instagram @lchfchristine för mer tips och inspiration❤️

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 st Ägg
 200 g Smör
 200 g Mandelmjöl
 1,50 deciliter SötningMinska till 1 dl om du föredrar en mindre söt kaka.
 1 tsk Bakpulver
 ½ tsk Salt
 Valfritt: Mandelspån och kardemumma att toppa med

 

Gör så här:

1

Bryn smöret och ställ åt sidan så det svalnar en aning

2

Blanda de torra ingredienserna i en bunke

3

Vispa ihop ägg och sötning och vispa sedan i snöret. Tillsätt till sist de torra ingredienserna.

4

Häll över smeten i en ugnsfast form som mäter ca 20x30 cm. Toppa med lite mandelspån och kardemumma..

5

Grädda på 180°c i ca 30 min

Mandelkaka med brynt smör

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Ägg
 200 g Smör
 200 g Mandelmjöl
 1,50 deciliter SötningMinska till 1 dl om du föredrar en mindre söt kaka.
 1 tsk Bakpulver
 ½ tsk Salt
 Valfritt: Mandelspån och kardemumma att toppa med

Instruktioner

1

Bryn smöret och ställ åt sidan så det svalnar en aning

2

Blanda de torra ingredienserna i en bunke

3

Vispa ihop ägg och sötning och vispa sedan i snöret. Tillsätt till sist de torra ingredienserna.

4

Häll över smeten i en ugnsfast form som mäter ca 20x30 cm. Toppa med lite mandelspån och kardemumma..

5

Grädda på 180°c i ca 30 min

Mandelkaka med brynt smör

Mandelkaka med brynt smör
Profilbild för @lchfchristine

Recept av: Christine Lundin

”Den bästa LCHF är den som blir av” Det är tankesättet som hållit mig sockerfri och välmående (med undantag för graviditet) sedan 2017. Jag lagar enkel, snabb och god lchf-mat som passar in i en vardag fylld av allt en vardag är fylld av.

Visa alla recept från Christine Lundin Hemsida https://www.instagram.com/lchfchristine/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida