Denna mandelkakan med härliga smaker av brynt smör är en kaka som är helt perfekt för dig som äter lchf eller bara vill dra ner på mängden socker. Du kommer inte märka någon skillnad.
Jag önskar verkligen att det är jag som är receptgenit här men den credden ska gå till @_fridalund som i sin tur hittade det hos @ateljenspizza
En otroligt enkel, snabblagad och helt underbart god mandelkaka med tydlig smak av brynt smör! Jag tycker den är precis lika god varm som ljummen eller kall. Kakan blir ganska lös och vill man kunna skära den i bitar bör den stå i kylskåp över natten. God precis som den är men väldigt enkel att smakvariera😄
Detta är min version som jag har ”översatt” till lchf och anpassat en aning. Hoppas det smakar!
Följ mig gärna på Instagram @lchfchristine för mer tips och inspiration❤️
Bryn smöret och ställ åt sidan så det svalnar en aning
Blanda de torra ingredienserna i en bunke
Häll över smeten i en ugnsfast form som mäter ca 20x30 cm. Toppa med lite mandelspån och kardemumma..
Grädda på 180°c i ca 30 min
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Bryn smöret och ställ åt sidan så det svalnar en aning
Blanda de torra ingredienserna i en bunke
Häll över smeten i en ugnsfast form som mäter ca 20x30 cm. Toppa med lite mandelspån och kardemumma..
Grädda på 180°c i ca 30 min