Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mandelkrisp med vaniljsmak

Inga röster än
Mandelkrisp med vaniljsmak

Mandelkrisp är lite som en typ av powerbar, men utan en massa onödiga tillsatser eller socker.
Superenkla att göra och innehåller endast 5 ingredienser.
Just dessa är smaksatta med vanilj, men du kan lika gärna använda någon annan krydda för att smaksätta, t ex kanel, kardemumma, lakritspulver eller något annat gott.

Vill du göra det lite lyxigare så kan du doppa halva i smält choklad.

Receptet ger cirka 24 stycken.

Recept och bild: Peggy Dausch

Total tid: 20 minuter
Servings: 24
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instructions

  • Hacka mandlarna och pumpafröna grovt. Blanda ihop samtliga ingredienser noga till en jämn "massa".
  • Fördela massan i botten på muffinsformar och platta till de lite så de blir jämna. Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter. Låt de svalna helt innan du plockar ur de ur formarna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.