Beskrivning - Information
Mandelkrisp är lite som en typ av powerbar, men utan en massa onödiga tillsatser eller socker.
Superenkla att göra och innehåller endast 5 ingredienser.
Just dessa är smaksatta med vanilj, men du kan lika gärna använda någon annan krydda för att smaksätta, t ex kanel, kardemumma, lakritspulver eller något annat gott.
Vill du göra det lite lyxigare så kan du doppa halva i smält choklad.
Receptet ger cirka 24 stycken.
Recept och bild: Peggy Dausch
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Hacka mandlarna och pumpafröna grovt.
Blanda ihop samtliga ingredienser noga till en jämn "massa".
Fördela massan i botten på muffinsformar och platta till de lite så de blir jämna.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.
Låt de svalna helt innan du plockar ur de ur formarna.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka mandlarna och pumpafröna grovt.
Blanda ihop samtliga ingredienser noga till en jämn "massa".
Fördela massan i botten på muffinsformar och platta till de lite så de blir jämna.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.
Låt de svalna helt innan du plockar ur de ur formarna.
Linda says:
Hej, goda i smaken men får inte ordning på konsistensen. De blir inte fasta utan måste ätas med sked om de inte är frusna. Vet inte vad jag ska hitta på…