Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mandella

Inga röster än
Mandella

Mandella är en variant av hemmagjord Nutella, men där basen är mandlar istället för hasselnötter.

Du får ett otroligt gott mandelsmör med härlig krämig chokladsmak.

Recept och bilder: Ketokokboken

Total tid: 30 minuter
Portioner: 15
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanchera mandlarna om du vill ha ett lenare mandelsmör.
  • Lägg dem därefter i en matberedare och kör tills det börjar klumpa ihop sig. Ha tålamod, det kan ta 20-30 minuter. Tillsätt lite olja i taget tills du har ett smör i önskad krämig konsistens. Ska du använda choklad så blir konsistensen lösare när den är tillsatt.
  • Häll i kakao och sötning medan rotorbladen går. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning efter smak.
  • Smält chokladen. Rör ner mandelsmöret i den smälta chokladen och rör till en jämn smet. Häll upp i glasburk och förvara i rumstemperatur eller kylskåp.

Anteckning

Du behöver en bra matberedare för att göra mandelsmöret. Pausa då och då och peta ner mandelmjölet från kanterna. Det tar l å n g tid för mandlarna att bli till smör, så det gäller att ha tålamod! När det börjar klumpa ihop sig lite brukar jag hälla på lite olja i taget.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg