Mandelläckerbitar
0
Innehåll
Dessa små mandelläckerbitar är ju helt otroligt enkla att göra och perfekt att ha i kylen/frysen för att gotta på om man blir lite sugen på något extra gott till kaffet.
Recept och bild: Peggy
Total tid: 20 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
- 200 g Mörk choklad
- 150 g Mandelsmör
- 50 g Smör
- 0,5 dl Sukrin melis
- En liten nypa salt
Instruktioner
- Smält chokladen i vattenbad.
- Ställ ut muffinsformar och häll cirka en matsked i botten av muffinsformarna. Lagom mycket för att täcka botten med ett par millimeter choklad. Ställ dessa kallt så de får stelna till.
- Ta en chokladcirkel och bred lite av smörblandningen på, cirka 1 tsk. Lägg på en chokladcirkel till som ett lock. Tryck till försiktigt.
- Ställ in i kyl några timmar. Sen är det bara att mumsa i sig lite.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!