Dessa små mandelläckerbitar är ju helt otroligt enkla att göra och perfekt att ha i kylen/frysen för att gotta på om man blir lite sugen på något extra gott till kaffet.
Recept och bild: Peggy
Smält chokladen i vattenbad.
Ställ ut muffinsformar och häll cirka en matsked i botten av muffinsformarna. Lagom mycket för att täcka botten med ett par millimeter choklad.
Ställ dessa kallt så de får stelna till.
Rör ihop mandelsmör med rumstempererat smör, salt och sukrin melis.
Ta en chokladcirkel och bred lite av smörblandningen på, cirka 1 tsk.
Lägg på en chokladcirkel till som ett lock. Tryck till försiktigt.
Ställ in i kyl några timmar.
Sen är det bara att mumsa i sig lite.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält chokladen i vattenbad.
Ställ ut muffinsformar och häll cirka en matsked i botten av muffinsformarna. Lagom mycket för att täcka botten med ett par millimeter choklad.
Ställ dessa kallt så de får stelna till.
Rör ihop mandelsmör med rumstempererat smör, salt och sukrin melis.
Ta en chokladcirkel och bred lite av smörblandningen på, cirka 1 tsk.
Lägg på en chokladcirkel till som ett lock. Tryck till försiktigt.
Ställ in i kyl några timmar.
Sen är det bara att mumsa i sig lite.