Mandeltårta

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Denna mandeltårtan är en helt lchf-anpassad tårta som är riktigt enkel att göra. Väldigt få ingredienser och en tårta som kommer att göra alla som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mandeltårta | LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Denna mandeltårtan är en helt lchf-anpassad tårta som är riktigt enkel att göra.

Väldigt få ingredienser och en tårta som kommer att göra alla som tycker om mandel lyckliga.

Helt perfekt att bjuda familj och vänner på.

Recept och bilder: Sanna

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
Tårtbotten
 5 st Äggvitor
 1 dl Sötning
 150 g Mandelmjöl
Vaniljsmörkräm
 5 st Äggulor
 0,50 dl Sötning
 1 dl Grädde
 175 g Smör
 0,50 tsk Vaniljpulver
Topping
 Mandelspån

 

Gör så här:

Tårtbotten
1

Sätt igång ugnen på 175°C (160° varmluft).

2

Vispa äggvitorna fasta i en bunke. Tillsätt 1 dl sötning och vispa till en marängsmet.

3

Tillsätt mandelmjölet försiktigt och vispa noggrant på låg fart tills allt är blandat.

4

Fördela smeten jämnt på två plåtar med bakplåtspapper i cirklar, ca 24 cm i diameter. Grädda en i taget eller båda samtidigt om du har varmluftsugn i ca 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg.

5

Vänd upp bottnarna på bakplåtspapper och dra av det undre omedelbart efter att de tagits ut ur ugnen. Låt svalna på galler.

Vaniljsmörkräm
6

Vispa ihop äggulor, grädde, vaniljpulver och 0,5 dl sötning i en kastrull.

7

Värm upp försiktigt under kraftig omrörning tills smeten tjocknar. Var försiktig så det inte börjar koka och blir äggröra.

8

Ta kastrullen från spisen och vänd ner det kalla smöret lite i taget.
Låt smörkrämen svalna helt i kylen.

Övrigt
9

Torrosta mandelspånen tills de blir gyllenbruna, antingen i en stekpanna eller på en torr plåt i ugnen (200 grader). Låt svalna.

10

Lägg en mandelbotten på ett tårtfat eller en tårtbricka.

11

Bred på lite mindre än hälften av smörkrämen. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av smörkrämen ovanpå och längs kanterna.

12

Garnera med mandelspånen.

13

Förvara gärna tårtan i kylen ett par timmar innan servering.

Mandeltårta | LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Tårtbotten
 5 st Äggvitor
 1 dl Sötning
 150 g Mandelmjöl
Vaniljsmörkräm
 5 st Äggulor
 0,50 dl Sötning
 1 dl Grädde
 175 g Smör
 0,50 tsk Vaniljpulver
Topping
 Mandelspån

Instruktioner

Tårtbotten
1

Sätt igång ugnen på 175°C (160° varmluft).

2

Vispa äggvitorna fasta i en bunke. Tillsätt 1 dl sötning och vispa till en marängsmet.

3

Tillsätt mandelmjölet försiktigt och vispa noggrant på låg fart tills allt är blandat.

4

Fördela smeten jämnt på två plåtar med bakplåtspapper i cirklar, ca 24 cm i diameter. Grädda en i taget eller båda samtidigt om du har varmluftsugn i ca 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg.

5

Vänd upp bottnarna på bakplåtspapper och dra av det undre omedelbart efter att de tagits ut ur ugnen. Låt svalna på galler.

Vaniljsmörkräm
6

Vispa ihop äggulor, grädde, vaniljpulver och 0,5 dl sötning i en kastrull.

7

Värm upp försiktigt under kraftig omrörning tills smeten tjocknar. Var försiktig så det inte börjar koka och blir äggröra.

8

Ta kastrullen från spisen och vänd ner det kalla smöret lite i taget.
Låt smörkrämen svalna helt i kylen.

Övrigt
9

Torrosta mandelspånen tills de blir gyllenbruna, antingen i en stekpanna eller på en torr plåt i ugnen (200 grader). Låt svalna.

10

Lägg en mandelbotten på ett tårtfat eller en tårtbricka.

11

Bred på lite mindre än hälften av smörkrämen. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av smörkrämen ovanpå och längs kanterna.

12

Garnera med mandelspånen.

13

Förvara gärna tårtan i kylen ett par timmar innan servering.

Mandeltårta | LCHF-arkivet

Mandeltårta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida