Beskrivning - Information
Det här receptet på chokladbollar såg jag i ett flöde på Facebook och tyckte att det lät riktigt gott, så jag tyckte att det helt klart måste publiceras här på LCHF-arkivet med. Dessa är helt utan sötning med och använder lite choklad istället för att få lite sötma.
Andra chokladbollar som är otroligt populära är Tjockkockens chokladbollar, men dessa kan nog slåss med dem om förstaplatsen.
Receptet ger mellan 12-20 chokladbollar, beroende på storlek.
Recept: Marcus Olsson
Bild: Maritha Malmqvist
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Blanda smör, nötter, kokos och vaniljpulver i en bunke.
Smält chokladen antingen i mikron eller i ett vattenbad. Blanda ihop med grädde och kaffe.
Ta fram en djup tallrik och förbered den med kokos för att rulla i.
Blanda ihop chokladsmeten med smörblandningen. Det blir en ganska så kladdig deg/smet, men det går absolut att rulla bollar.
Gör bollar i lagom storlek och rulla dem i kokos direkt. Lägg i en burk eller på en tallrik och ställ i kylen några timmar. Det funkar även fint att frysa in och sedan plocka fram vid behov.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda smör, nötter, kokos och vaniljpulver i en bunke.
Smält chokladen antingen i mikron eller i ett vattenbad. Blanda ihop med grädde och kaffe.
Ta fram en djup tallrik och förbered den med kokos för att rulla i.
Blanda ihop chokladsmeten med smörblandningen. Det blir en ganska så kladdig deg/smet, men det går absolut att rulla bollar.
Gör bollar i lagom storlek och rulla dem i kokos direkt. Lägg i en burk eller på en tallrik och ställ i kylen några timmar. Det funkar även fint att frysa in och sedan plocka fram vid behov.
Gunilla says:
Supergott! Använde mandlar istället för hasselnötter och det blev jättegott! Sonen slukade 6 st på raken…????
LCHF-arkivet says:
Haha, perfekt ju!
My Rönnols says:
Visst, goda, men de är inte helt utan sötning eftersom det normalt är ganska mycket socker i choklad, om man inte väljer sockerfri choklad…
LCHF-arkivet says:
Jo, det stämmer ju iofs. Dock kan man välja en choklad med hög chokladhalt, så minskar man ner på mängden kolhydrater.