Marianns LCHF-semlor

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 5 röster - Betygsätt

Semlor eller fastlagsbullar är väl bland det godaste man kan äta. En tradition som går långt bakåt i tiden och något som vi svenskar håller…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Marianns LCHF-semlor
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Semlor eller fastlagsbullar är väl bland det godaste man kan äta. En tradition som går långt bakåt i tiden och något som vi svenskar håller hårt i. Men, ska man inte kunna äta en god semla bara för att man äter LCHF? Jodå, klart att man kan det.

Dessa LCHF-semlor från Mariann är bara hur goda som helst.

Sötningen som står i receptet skall motsvara 1 dl socker, så läs på just din egen förpackning hur mycket sötning du skall använda dig av.

Sukrin Melis kan du beställa här t ex: Köp Sukrin Melis

Recept och bild: Mariann

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Bullen
 1 dl Grädde 40%
 50 g Smör (osaltat)
 4 st Ägg
Mandelmassa
 2 msk Grädde
 1,5 dl Mandel (skållad, skalad och hackad)
Tillbehör
 2 dl Grädde att vispa

 

Gör så här:

Bullarna
1

Börja med att smälta smöret.

2

Vispa äggen fluffiga i några minuter.

3

Blanda ner smöret och grädden (1 dl). Vispa ihop det.

4

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.

5

Låt smeten svälla minst fem minuter.

6

Rulla fyra jämnstora bollar. Fukta händerna lite när du rullar så blir det lättare. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

7

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller ca 190 grader (vanlig ugn). Grädda i cirka 25-30 minuter. Får de för mycket färg, så täck dem med lite folie.

Mandelmassan
8

Häll mandel och sötning i en matberedare och kör detta några minuter.

9

Tillsätt grädde lite i taget tills du har fått den konsistens som du vill på mandelmassan.

Bygga semlan
10

Vispa grädden.

11

Skär av toppen på semlan och gröp ur ett hål i semlan.

12

Blanda urgröpet med mandelmassan (du kan använda lite mer grädde om det blir för torrt.) och fyll hålet med lite mandelmassa.

13

Lägg på en rejäl klick med vispad grädde och placera locket ovanpå.

14

Pudra lite Sukrin Melis ovanpå för att sätta pricken över i.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.6 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Bullen
 1 dl Grädde 40%
 50 g Smör (osaltat)
 4 st Ägg
Mandelmassa
 2 msk Grädde
 1,5 dl Mandel (skållad, skalad och hackad)
Tillbehör
 2 dl Grädde att vispa

Instruktioner

Bullarna
1

Börja med att smälta smöret.

2

Vispa äggen fluffiga i några minuter.

3

Blanda ner smöret och grädden (1 dl). Vispa ihop det.

4

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.

5

Låt smeten svälla minst fem minuter.

6

Rulla fyra jämnstora bollar. Fukta händerna lite när du rullar så blir det lättare. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

7

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller ca 190 grader (vanlig ugn). Grädda i cirka 25-30 minuter. Får de för mycket färg, så täck dem med lite folie.

Mandelmassan
8

Häll mandel och sötning i en matberedare och kör detta några minuter.

9

Tillsätt grädde lite i taget tills du har fått den konsistens som du vill på mandelmassan.

Bygga semlan
10

Vispa grädden.

11

Skär av toppen på semlan och gröp ur ett hål i semlan.

12

Blanda urgröpet med mandelmassan (du kan använda lite mer grädde om det blir för torrt.) och fyll hålet med lite mandelmassa.

13

Lägg på en rejäl klick med vispad grädde och placera locket ovanpå.

14

Pudra lite Sukrin Melis ovanpå för att sätta pricken över i.

Marianns LCHF-semlor
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida