Semlor eller fastlagsbullar är väl bland det godaste man kan äta. En tradition som går långt bakåt i tiden och något som vi svenskar håller hårt i. Men, ska man inte kunna äta en god semla bara för att man äter LCHF? Jodå, klart att man kan det.
Dessa LCHF-semlor från Mariann är bara hur goda som helst.
Sötningen som står i receptet skall motsvara 1 dl socker, så läs på just din egen förpackning hur mycket sötning du skall använda dig av.
Sukrin Melis kan du beställa här t ex: Köp Sukrin Melis
Recept och bild: Mariann
Börja med att smälta smöret.
Vispa äggen fluffiga i några minuter.
Blanda ner smöret och grädden (1 dl). Vispa ihop det.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.
Låt smeten svälla minst fem minuter.
Rulla fyra jämnstora bollar. Fukta händerna lite när du rullar så blir det lättare. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller ca 190 grader (vanlig ugn). Grädda i cirka 25-30 minuter. Får de för mycket färg, så täck dem med lite folie.
Häll mandel och sötning i en matberedare och kör detta några minuter.
Tillsätt grädde lite i taget tills du har fått den konsistens som du vill på mandelmassan.
Vispa grädden.
Skär av toppen på semlan och gröp ur ett hål i semlan.
Blanda urgröpet med mandelmassan (du kan använda lite mer grädde om det blir för torrt.) och fyll hålet med lite mandelmassa.
Lägg på en rejäl klick med vispad grädde och placera locket ovanpå.
Pudra lite Sukrin Melis ovanpå för att sätta pricken över i.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Börja med att smälta smöret.
Vispa äggen fluffiga i några minuter.
Blanda ner smöret och grädden (1 dl). Vispa ihop det.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.
Låt smeten svälla minst fem minuter.
Rulla fyra jämnstora bollar. Fukta händerna lite när du rullar så blir det lättare. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller ca 190 grader (vanlig ugn). Grädda i cirka 25-30 minuter. Får de för mycket färg, så täck dem med lite folie.
Häll mandel och sötning i en matberedare och kör detta några minuter.
Tillsätt grädde lite i taget tills du har fått den konsistens som du vill på mandelmassan.
Vispa grädden.
Skär av toppen på semlan och gröp ur ett hål i semlan.
Blanda urgröpet med mandelmassan (du kan använda lite mer grädde om det blir för torrt.) och fyll hålet med lite mandelmassa.
Lägg på en rejäl klick med vispad grädde och placera locket ovanpå.
Pudra lite Sukrin Melis ovanpå för att sätta pricken över i.