Marianns LCHF-semlor
0
Semlor eller fastlagsbullar är väl bland det godaste man kan äta. En tradition som går långt bakåt i tiden och något som vi svenskar håller hårt i. Men, ska man inte kunna äta en god semla bara för att man äter LCHF? Jodå, klart att man kan det.
Dessa LCHF-semlor från Mariann är bara hur goda som helst.
Sötningen som står i receptet skall motsvara 1 dl socker, så läs på just din egen förpackning hur mycket sötning du skall använda dig av.
Sukrin Melis kan du beställa här t ex: Köp Sukrin Melis
Recept och bild: Mariann
Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Instruktioner
Bullarna
- Börja med att smälta smöret.
- Vispa äggen fluffiga i några minuter.
- Blanda ner smöret och grädden (1 dl). Vispa ihop det.
- Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.
- Låt smeten svälla minst fem minuter.
- Rulla fyra jämnstora bollar. Fukta händerna lite när du rullar så blir det lättare. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller ca 190 grader (vanlig ugn). Grädda i cirka 25-30 minuter. Får de för mycket färg, så täck dem med lite folie.
Mandelmassan
- Tillsätt grädde lite i taget tills du har fått den konsistens som du vill på mandelmassan.
Bygga semlan
- Vispa grädden.
- Skär av toppen på semlan och gröp ur ett hål i semlan.
- Blanda urgröpet med mandelmassan (du kan använda lite mer grädde om det blir för torrt.) och fyll hålet med lite mandelmassa.
- Lägg på en rejäl klick med vispad grädde och placera locket ovanpå.
- Pudra lite Sukrin Melis ovanpå för att sätta pricken över i.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!