Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 17 röster - Betygsätt

Det här är ett LCHF-recept på en superläcker saffranskladdkaka med valnötsgrädde från Mariannslchf.se. Den här passar ypperligt till juletider istället för lussekatter eller bara som…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det här är ett LCHF-recept på en superläcker saffranskladdkaka med valnötsgrädde från Mariannslchf.se.

Den här passar ypperligt till juletider istället för lussekatter eller bara som en god efterrätt på julbordet.

Hela kakan innehåller 12 gram kolhydrater, och på en kaka får du ut cirka 8 bitar.

Recept och bild: Mariann

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 125 g Smör (osaltat)
 1 dl Grädde 40%
 4 st Ägg
 1/2 g Saffran

 

Gör så här:

1

Smält smöret i en kastrull.

2

Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner saffran, sötning och grädden. Blanda väl.

3

Vispa kraftigt ner äggen i smörblandningen.

4

Blanda kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke och vispa ner det i äggblandningen. Blanda om väl.

5

Smörj en springform (22 cm) och ströa den med lite pofiber eller mandelmjöl.

6

Häll upp smeten i formen.

7

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 10 minuter. Håll koll på den i ugnen och ta ut den i rätt stund. Kakan skall vara dallrig tre cm in, dvs mitten skall vara kladdig.Ställ kakan svalt och låt den sätta sig.

8

Vispa ihop cirka 2 dl grädde och blanda ner cirka 2 dl valnötter i grädden som du serverar till kakan.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 17

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 125 g Smör (osaltat)
 1 dl Grädde 40%
 4 st Ägg
 1/2 g Saffran

Instruktioner

1

Smält smöret i en kastrull.

2

Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner saffran, sötning och grädden. Blanda väl.

3

Vispa kraftigt ner äggen i smörblandningen.

4

Blanda kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke och vispa ner det i äggblandningen. Blanda om väl.

5

Smörj en springform (22 cm) och ströa den med lite pofiber eller mandelmjöl.

6

Häll upp smeten i formen.

7

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 10 minuter. Håll koll på den i ugnen och ta ut den i rätt stund. Kakan skall vara dallrig tre cm in, dvs mitten skall vara kladdig.Ställ kakan svalt och låt den sätta sig.

8

Vispa ihop cirka 2 dl grädde och blanda ner cirka 2 dl valnötter i grädden som du serverar till kakan.

Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/