Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde

3,89 av 17 röster
Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde

Det här är ett LCHF-recept på en superläcker saffranskladdkaka med valnötsgrädde från Mariannslchf.se.

Den här passar ypperligt till juletider istället för lussekatter eller bara som en god efterrätt på julbordet.

Hela kakan innehåller 12 gram kolhydrater, och på en kaka får du ut cirka 8 bitar.

Recept och bild: Mariann

Total tid: 25 minuter
Portioner: 8
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner saffran, sötning och grädden. Blanda väl.
  • Vispa kraftigt ner äggen i smörblandningen.
  • Blanda kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke och vispa ner det i äggblandningen. Blanda om väl.
  • Smörj en springform (22 cm) och ströa den med lite pofiber eller mandelmjöl.
  • Häll upp smeten i formen.
  • Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 10 minuter. Håll koll på den i ugnen och ta ut den i rätt stund. Kakan skall vara dallrig tre cm in, dvs mitten skall vara kladdig.Ställ kakan svalt och låt den sätta sig.
  • Vispa ihop cirka 2 dl grädde och blanda ner cirka 2 dl valnötter i grädden som du serverar till kakan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,89 from 17 votes (17 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg